To je to što me zanima!

Gledatelj: Zašto niste pozvali Crkvu u emisiju o HPV virusu?

Gledatelju je zasmetalo što voditeljica nije pozvala Crkvu na što mu je ona odgovorila: 'Zar mislite da bi svećenik znao više o tome koje bolesti liječi cjepivo?'
Vidi originalni članak

Tema HTV-ove emisije 'Vita jela, zelen bor' u ponedjeljak ujutro bila je cijepljenje protiv HPV-a i posljedice koje taj virus, koji se inače prenosi spolnim putem, može izazvati. U emisiji su gostovali epidemiolog dr. sc. Bernard Kaić i prim. mr. sc. dr. Nives Šikanić Dugić.

Gosti su govorili o besplatnom cijepljenju koje je od prošle jeseni dostupno svim djevojčicama i dječacima u osmim razredima osnovnih škola kao i u prvim razredima srednjih škola i gimnazija u cijeloj zemlji. 

Unatoč tome, procijepljenost u Hrvatskoj vrlo je niska, a među razlozima su strah od nuspojava, nedovoljna informiranost i opasnost od povećanja seksualne neodgovornosti. 

Tema koja se tiče seksualnosti potaknula je jednog gledatelja da se javi u emisiji i iznese svoju teoriju o tome zašto se u Hrvatskoj malo djece cijepi protiv HPV-a:

- Mi smo ipak konzervativno društvo. To počinje od obitelji koje su konzervativne. Tako djeca i dobivaju informacije. Zašto niste pozvali predstavništvo Crkve da i oni kažu svoje? - pitao je gledatelj.

Na to mu je voditeljica Marina Medved Pulić odgovorila:

- Zašto bismo zvali Crkvu? Imamo dvoje stručnjaka, mislite li da bi svećenik znao više o tome koje bolesti liječi cjepivo?

Gledatelj uglavnom više nije imao komentara, a razgovor između njega i voditeljice završio je u prijateljskom tonu. 

Snimku emisije pogledajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • krapinek 12.01.2016.

    lijepo je rekao da smo mi konzervativni. nažalost to u hrvatskoj u slobodnom prijevodu znači zatucani ili priglupi.

  • sirijka 12.01.2016.

    Znam dvojicu svećenika koji imaju djecu, a ako ih znam ja, onda ima još ljudi koji to isto znaju za neke druge.

  • bopozopo 12.01.2016.

    Možda popovi više znaju pošto je puno maloljetne djece bilo sexualno iskorištavano od strane Katoličkih svećenika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare