To je to što me zanima!

'Gliser nas je udario, a hitnoj je trebala vječnost do Malinske...'

Stradala je 20-godišnja djevojka iz gradića Strobl kraj Salzburga koja je u Hrvatsku stigla nakon ispitnih rokova na fakultetu u Beču. Tog je kobnog popodneva ronila s ocem
Vidi originalni članak

Austrijanku V. H., koja je ronila 300 metara od obale u Malinskoj, udario je u srijedu vozač glisera koji je vozio prema vezu na lukobranu.

U pomoć su odmah pozvali Hitnu medicinsku službu, koja je na mjesto nesreće stigla za desetak minuta i koja je ozlijeđenu djevojku bez svijesti prevezla u riječki KBC Sušak. Nažalost, već u 17.15 iz PU primorsko-goranske dojavljeno je da je djevojka preminula. Neslužbeno doznajemo kako je za upravljačem gliser bio Zadranin (25), koji je u Malinsku došao odraditi sezonu.

POGINULA NA KRKU Gliserom naletio na ženu: 'Krvi je bilo posvuda, kao u hororu'

Stradala je 20-godišnja djevojka iz gradića Strobl kraj Salzburga koja je u Hrvatsku stigla nakon ispitnih rokova na fakultetu u Beču. Tog je kobnog popodneva ronila s ocem. Prema pisanju Kronen Zeitunga, otac preminule djevojke je instruktor ronjenja. 

- Vozač je promijenio smjer, nismo znali kuda ide. Nismo imali vremena reagirati. Brod nas je pregazio. Brod nema što raditi 100 metara od obale. Brod nam je potrgao ronilačka odijela. A onda spašavanje, to je bilo kao u zemlji trećeg svijeta. Trebala je cijela vječnost da dođe hitna pomoć. Nitko nije pričao engleski ni njemački u bolnici. Samo glavni doktor, kad mi je došao reći tužnu vijest, znao je nešto engleskog - priča otac za Kronen Zeitung.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

 

Idi na 24sata

Komentari 141

  • tanja92 01.08.2019.

    Strašna tragedija, jadni ljudi! Ne može se hvatat za riječi oca koji je u najvećoj noćnoj mori svakog ljudskog bića, kojemu svaki atom u tijelu zaziva poginulo dijete i vrišti od boli! Koji proklinje dan kada se rodio i analizira svaki trenutak koji je doveo do tragedije. Imajte mrvicu ljudskosti ! Kao da je sad najveći problem šta proziva hrvatsko zdravstvo! I ja ga prozivam svaki dan, a hvala Bogu nisam doživila šta i ovaj jadni čovik! Iskrena sućut obitelji.

  • MINI-sun 29.07.2019.

    Hrvatska...najljepsa zemlja na svijetu,zemlja dobrih,vrijednih,usprkos situaciji veselih ,gostoprimih ljudi...no nismo zemlja treceg svijeta,vec neznam koje...svaki doktor mora znati osnove engleskog ,u Austriji i Njemackoj ga znaju skoro pa savrseno,ja sa srednjom skolom ga pricam uz talijanski jezik super a gdje nece netko tko je obrazovaniji od mene,istina i zdravstvo nam je ne u banani neko turbo banani to gospodinu Kujundicu ide na cast...gospodin je u boli ,vjerovatno pola toga sto je rekao i ne misli...teska situacija,pocivala u miru...sucut obitelji

  • DonQuixote 29.07.2019.

    Samo je pitanje na kolokoj udakjenosti je gliser bio; ako je glisirao na 300m onda sta je tu radio plivac? netko je bio na krivom mjestu; a dalje je pokusaj ispravljanja sra**a

Komentiraj...
Vidi sve komentare