To je to što me zanima!

Matko Glunčić podnio ostavku: Više neće biti državni tajnik

Matko Glunčić kandidirao se u posljednjem natječaju za voditelja Ekspertne radne skupine, a još za trajanja natječaja ministrica Divjak poručila je da Glunčić nikako neće biti voditeljem ERS-a...
Vidi originalni članak

Matko Glunčić podnio je ostavku na mjestu državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Ostavku je premijer Andrej Plenković prihvatio, a nepoželjna karika u obrazovnom lancu, koja nije odgovarala ministrici Blaženki Divjak, tako se vraća na stare projekte i fakultetski posao, javlja Večernji list.

Podsjetimo, Matko Glunčić kandidirao se u posljednjem natječaju za voditelja Ekspertne radne skupine, a još za trajanja natječaja ministrica Divjak poručila je da Glunčić nikako neće biti voditeljem ERS-a. Naljutilo je, između ostalog ministricu Divjak i činjenica da je Glunčić u osnovnoj školi koju pohađaju njegova djeca rekao ne eksperimentalnom provođenju ''škole za život'' poručujući pritom da nije protivnik reforme obrazovanja, nego reforme koja nije temeljito razrađena i koja uostalom nije cjelovita.  

Kako neslužbeno doznaje Večernji, takav Glunčićev stav toliko je razljutio ministricu da s državnim tajnikom već mjesecima ne razgovara niti surađuje. Matko Glunčić državni je tajnik od listopada 2016. godine, a u tome je razdoblju osim optužbi za nespretne izjave i rada na kurikularnoj reformi, radio i na brojnim projektima u kojima se današnje vodstvo ministarstva hvali. 
 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Jedan_dečko 14.06.2018.

    HDZ je trul i raspada se

  • Uragan_1 13.06.2018.

    Ta žena nije za to radno mjesto. Nju treba zsmijeniti !

  • Cipelcug 13.06.2018.

    Šteta, ako čovjek zna dobro raditi svoj posao. No međutim nije uvijek dobro: što na umu to na drumu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare