To je to što me zanima!

Godinama ih je omalovažavao, sad se ispričao zaposlenicima

Radnici Sisačkog vodovoda uspjeli su se izboriti za svoja radnička prava. Nakon tri godine direktor Željko Žuk im se ispričao na sudu i mora podmiriti sudske troškove
Vidi originalni članak

To su neradnici koji neće ili ne znaju raditi, izjavio je u listopadu 2008. direktor Sisačkog vodovoda Željko Žuk za četvero svojih zaposlenika na sjednici sisačkoga Gradskog vijeća. Zbog tog su ga Dubravka Pogledić, Fadil Ibrahimpašić, Stjepan Stanković i Branko Špiljar tužili za klevetu.

Nakon tri godine Žuk im se javno ispričao na sudu te mora podmiriti sve sudske troškove.

Također, odvjetnik Vodovoda priložio je sudu podnesak u kojem ističe da je tvrtka voljna vratiti na posao i otpuštenog radnika Darivoja Kovača, koji je protiv Vodovoda pokrenuo radni spor.

Iako Žuk izjavljuje kako je na mirno rješenje pristao zato što je htio da ta farsa konačno završi, čini se kako ga je na to ipak “nagovorio” nadzorni odbor. Bilo im je dosta da plaćaju skupa suđenja s radnicima, a i tvrtka je u gradu došla na loš glas.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • glorijax 27.09.2011.

    headhunter: moglo bi ti se dogoditi da ti jednog dana postaneš taj šljaker ili u najgorem slučaju bez zaposlenja, suuuuper auta i ne daj bože bez krova nad glavom. Tad ti se pišo neće moći dići, drugi će ga tebi trpati. Bit ćeš mali mrav!

  • ciark 27.09.2011.

    kad ce se meni moj ispricati i isplatiti place ?

  • rođo rođin1 26.09.2011.

    hahaha jake mi iskrenosti i samilosti.skužio je da bi i on mogao odletit s položaja zbog ne samo preskupih sudovanja,već i zbog velikih oštetnih zahtjeva ošđtećenih.svo vrijeme koje nisu radilili moraju im se nadoknadit plaće,regresi,božićnice uz zakonom propisanu kamatu,a sve to zato što se radi o gradskoj firmi.da je nekim sličajem privatna bilo bi pojeo vuk magare i basta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare