To je to što me zanima!

Gola šetala među vojnicima na prosvjedu nakon 'Dana žena'

Južnoamerikanke su štrajkom pod nazivom "Dan bez nas" željele pokazati kako bi izgledao život bez žena. Uslijedio je dan nakon masovnih demonstracija u nedjelju na Međunarodni dan žena
Vidi originalni članak

Žene u Južnoj Americi nisu u ponedjeljak otišle u urede, škole i u vladine ustanove kako bi se priključile drugom danu prosvjeda protiv spolnog nasilja, nejednakosti i kršenja njihovih prava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Štrajkom pod nazivom "Dan bez nas" željele su pokazati kako bi izgledao život bez žena. Uslijedio je dan nakon masovnih demonstracija u nedjelju na Međunarodni dan žena.

U Čileu su se žene odjevene u medicinsku odjeću, radničke kute i školske uniforme okupile na glavnom trgu u Santiagu, pored palače predsjednika Sebastiana Pinere. Bubnjale su, plesale i uzvikivale: "Kako nas mogu mučiti i silovati a da nitko ništa ne poduzima?".

Uobičajeno prometne ulice glavnog grada Meksika bile su doslovce prazne u vrijeme jutarnjih gužvi ponedjeljkom. U javnom prijevozu nije bilo žena, škole su bile zatvorene, a uredi prazni.

Prosvjedi su bili usredotočeni na povećan broj ubojstava žena. Podaci govore da su u posljednjih pet godina porasli 137 posto i da ih je većina neriješena.

"Ne želimo nasilje. Oni koji su počinili te zločine moraju biti kažnjeni", rekla je Cristina Velez iz Mexico Cityja.

Organizatori procjenjuju da se u nedjelju u Santiagu okupilo dva milijuna ljudi, dok u policiji kažu da ih je bilo 150.000 i da je bilo sporadičnih sukoba sa snagama sigurnosti.

U glavnom gradu Meksika prosvjednice su se sukobile s muškarcima koji su demonstrirali protiv abortusa, od kojih su neki imali obrijane glave i dizali ruku na nacistički pozdrav.

Meksički predsjednik Manuel Lopez Obrador izjavio je da je vladinim službenicima bilo dopušteno sudjelovati u prosvjednoj povorci.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 15.03.2020.

    i kad ju netko zgrabi za golu rit bu rekla da su je napastovali kao što je žensko,sad još samo čekam homiće da paradiraju goli....mislim u rusiji

  • histraOyahoo.com 11.03.2020.

    Gola šetala pred mušterijama.

  • wooly 10.03.2020.

    Sigurno je dobila po p...i.

Komentiraj...
Vidi sve komentare