To je to što me zanima!

Golman Domagoj Malovan pobijedio rak i opet brani...

Domagoj Malovan (33) borio se 16 mjeseci s rakom limfnih čvorova. Opet je vrhunski golman. U najtežim trenucima bodrili su ga Ćiro i suigrači
Vidi originalni članak

Domagoja Malovana (33), trenera vratara NK Osijek, u četvrtak su na treningu svi igrači dočekali ovacijama. Malovan je dan prije, amaterski braneći za trećeligaški klub Grafičar-Vodovod, “skinuo” čak tri jedanaesterca.
- Uf, to je bio fantastičan osjećaj. Uspjeli smo se obraniti unatoč isključenju dvojice naših igrača. A obraniti tri jedanaesterca uistinu je teško napraviti i na to sam ponosan - rekao je Malovan.
No Malovanova najveća životna pobjeda bila je u ožujku 2004. godine kada je konačno pobijedio opaku bolest - rak limfnih čvorova.  Zbog toga je 16 mjeseci bio izvan nogometnih travnjaka.
- Kad se toga sjetim, svi su bili skeptični. Rijetki su vjerovali u moje izlječenje - prisjeća se. Supruga Tanja tada je bila u šestome mjesecu trudnoće.
- Rođenjem Lane postao sam najsretniji čovjek na svijetu. Posebno sam bio ponosan na Tanju, koja je uspjela trudnoću iznijeti do kraja. Nije joj bilo lako. Ona je moj heroj - zaključio je.

U NAJTEŽIM TRENUCIMA BODRILI GA ĆIRO, SUIGRAČI I TRENERI
Od prosinca 2002. do 19. svibnja 2003. godine Malovan je svakih 14 dana išao na kemoterapiju, a nakon toga i ponovljenih pretraga krenuo je na zračenja, sve do 22. kolovoza iste godine. Stanje se postupno poboljšavalo, a uskoro je doktor Ivan Radman dopustio Malovanu da ponovno počne trenirati i braniti.
- Liječnici su ustanovili da su moji čvorići na vratu bili najblaža varijanta Hochingka. I izlječiva. Moram napomenuti kako su mi veliku potporu pružili Ćiro Blažević, treneri iz kluba, suigrači. Svi su me svakodnevno zvali i bodrili - priča Malovan.


Idi na 24sata

Komentari 6

  • jedinstvena 16.05.2008.

    Hvala Bogu bar neke lijepe vijesti.. Bog Blagoslovio njega i njegovu obitelj..

  • Vittela 16.05.2008.

    svaka cast!!! bravo! barem neke lijepe vijesti...

  • marerita 16.05.2008.

    neka je uvijek dragi bog uz vas i nase molitve

Komentiraj...
Vidi sve komentare