To je to što me zanima!

Gong svjetskog mira otkriven u Vukovaru: 'Želimo trajni mir'

Ovime odašiljemo i poruku svijetu da nakon što smo izborili nezavisnost imamo veliku težnju i ideal da izgradimo trajni mir, da Hrvatska postane što je moguće kvalitetnija država, poručio je gradonačelnik Penava
Vidi originalni članak

Na prostoru pored Gradske tržnice u Vukovaru u subotu je otkriven spomenik Gong svjetskog mira, 50. takvo obilježje u nekom od svjetskih gradova, koje je simbol trajnog mira u svijetu.

U akciju postavljanje Gonga svjetskog mira u gradu na Dunavu, uz vukovarske gradske vlasti, bili su uključeni i Svjetski odbor za mir (World Peace Committee), Republika Indonezija te akademski kipar, slikar i grafičar Ante Sardelić Kraljević.

On je izradio i djelo od devet skulptura koje se nalaze uz Gong (Vječna domovina, Feniks, Sveta sloboda, Prema iskonu, Prema suncu, Plamen slobode, Himna domovini, Vukovar.- Grad heroj, Slavoluk mira), a koje su posvećene svim žrtvama grada Vukovara u Domovinskom ratu.

SASTAO SE S PLENKOVIĆEM Penava: Spreman sam Kolindi dati svu svoju osobnu podršku

Gong su otkrili predsjednik Svjetskoga odbora za mir Djuyoto Suntani i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

- Ovime odašiljemo i poruku svijetu da nakon što smo izborili nezavisnost imamo veliku težnju i ideal da izgradimo trajni mir, da Hrvatska postane što je moguće kvalitetnija država, a svi mi kvalitetnije društvo - poručio je gradonačelnik Penava.

Ocijenio je kako je u Vukovaru nakon Domovinskog rata ostvarena zadovoljavajuća razina suživota a ono što Vukovarci još očekuju jest priznanje "nama susjedne države čina agresije i pokajanje".

PLENKOVIĆ: 'Prosvjeda u Vukovaru koliko sam je shvatio Penavu, nema'

- Kada dobijemo u tom smislu poruku, bit ćemo otvoreni za svaku moguću suradnju i međususjedske odnose - rekao je vukovarski gradonačelnik.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Ord 23.09.2019.

    Opet regijunska mantra pod mirovnom maskom

  • ljubica ljubičica_1 22.09.2019.

    Dok postoje Hrvatski i Srpski vrtići i škole tu mira i sreće nema.A za to su krivi političari sa obe strane.

  • Aron3 21.09.2019.

    Ludilo, Brale! I svirati će bend "Rokeri s Moravu" ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare