To je to što me zanima!

Gorana je najbrža Hrvatica: 'Moj život su brzi automobili...'

Gorana Hunić (40) obožava automobile i jedina je žena koja vozi rally u Hrvatskoj. Brža je od nekih muških kolega. Trenutačno je u poretku druga u klasi, ali cilja na prvo mjesto...
Vidi originalni članak

Sve je krenulo od malih mogu. Tata me je naučio upravljati autom kad sam imala 12 godina. Sjela sam u Mercedes te me je tata naučio pokrenuti ga, naravno na moju inicijativu, rekla je Gorana Hunić (40), jedina žena u Hrvatskoj koja vozi rally.

Gorani je oduvijek bila želja voziti rally, odnosno Deltu. Prije deset godina krenula je u automobilistički sport. Prvi trkaći automobil koji je vozila je Renault Clio Williams. 

- Unajmila sam trenera koji mi je pokazao kako uhvaiti što bolju putanju te me naučio osnovama. Nakon odrađenih treninga odvezla sam svoju prvu utrku u Limskom kanalu s Renaultom Clio Williams. To je bila brdska utrka. Nakon toga sam bila suvozač te sam dvije godine čitala vozaču upute na stazi. Nakon toga sam kupila prvi trkaći auto i počela voziti samostalno - prisjeća se početaka Gorana. 

Oduvijek joj je bila želja oformiti žensku posadu. Čak je u tom naumu jedno vrijeme i uspijevala. 

- Jedno vrijeme je to bilo dobro, no suvozačica živi u Rijeci, a ja u Zagrebu, pa se nismo mogle uskladiti. Sad imam muškog suvozača. Mislim da je bolje imati muškog suvozača, pogotovo što se tiče mehaničarskih kvarova - kroz smijeh je rekla Gorana.
Dodaje da joj je lakše s muškim suvozačem jer se razumije u automobil. 

- Znam kad se dogodi neki kvar, ali nemam alata za otkloniti taj kvar. Inače, ekipa koja me podržava su dečki iz CIAK auta koji se brinu da auto bude najbrži i koji otklanjaju kvarove - kaže Gorana. Dodaje da među muškim kolegama ima i malo ljubomore s obzirom na to da je brža od nekih kolega. 

- Evo, ja sam dokaz da se žene mogu natjecati s muškarcima u njihovu sportu. Nađu se tu i komentari muških kolega: ‘Ona je brža od tebe, pa kako je to moguće?’. No svakome se može dogoditi da bude sporiji u utrci - rekla je Gorana. 

Za rally se priprema tako da kad organizator izda putnu knjigu, po njoj se prolazi staza. Prolazi se s oko 20 kilometara na sat kako bi se popisali svi zavoji te koliko se brzo može proći stazom. Osim što vozi rally, radi kao instruktorica u jednoj autoškoli. 

- To mi je relaksacija. Polaznici su oduševljeni sa mnom te me podupiru. Tri cure su bile toliko oduševljene da su rekle da žele reklamu na autu. Zalijepila sam je na auto prošle godine. Pisalo je ‘Hvala prijatelji RAI’, a to su prva slova njihovih imena - kaže Gorana, koja se danas natječe na INA Delta rallyju.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • •☆.•*Montenegro Diamantes*•.☆• 12.06.2017.

    ..Vidi male..

  • naomi-1 11.06.2017.

    Naravno da je muški suvozač bolji,uhvatiš ga za palicu mijenjača pa prva, druga,treća i sipaj 20 litri

  • toby 11.06.2017.

    Sva sreća kaj u CIOSu ima dijelova za Fordaljku

Komentiraj...
Vidi sve komentare