To je to što me zanima!

Gorjeli požari u tri dalmatinske županije, vatru gasili kanaderi

Uz požare koji su sinoć buknuli kod Vranskog jezera i kod Vodica, u subotu ujutro buknuli su i požari na Čiovu te kod Prgometa. Na oba požarišta gasili su i kanaderi
Vidi originalni članak

Kod uvale Lučica na Kornatima gorjeli su trava i maslinici, a požar je ugašen u 18.19 sati. Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zahtjev za gašenje požara je zaprimilo u 17.20 sati. Na teren su preusmjerena tri kanadera koja su prethodno gasila požar na Svilaji, a opožareno je oko 3 hektara trave, niskog raslinja i maslinika. 

Kod naselja Miševac na otoku Čiovu rano jutros buknuo je požar, a vatrogascima uz je lokalne vatrogasce pomagao i kanader. Operativno središte iz Divulja dojavu je dobilo nešto prije 6 sati, a požar su lokalizirali oko 7.30 sati. 

Otprilike u isto vrijeme stigla je dojava i za požar kod Prgometa. Uz DVD Gomilica i Mladost, poslali su i kanader u pomoć, a taj je požar lokaliziran u 8.30 sati.

Kasno sinoć buknuo je požar kod Vranskog jezera, a lokalne vatrogasne snage tražile su i pomoć iz zraka. 

Oko 23.15 sati u petak je buknuo i požar kod Vodica, gdje su poslali Državnu intervencijsku postrojbu iz Šibenika te zračne snage. Kod Vodica je opožareno 60 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a požar je lokaliziran oko 11.40 sati u subotu. Vatru je gasilo 64 vatrogasaca i 19 vozila te kanader i air tractor. 

Nešto prije 8 sati u subotu zapalila se borova šuma kod Ljubotića u Šibensko-kninskoj županiji. Uz dva kanadera vatru su gasili i vatrogasci JVP i DVD Drniš, a požar je ugašen u 12.35. 

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje navode da su na požar na Svilaji na području Maljkovo-Muć poslali dva kanadera.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • anonimus1 02.09.2012.

    e da mi je znati tko je tebe učio pisati??gorjeli požari???ili je gorjela vatra a gašeni požari...

  • brunette00 01.09.2012.

    ..tribalo bi mu vratit istom mjerom

  • ape 01.09.2012.

    Neće još dugo, zato jer će kiša i zato jer je sve skoro izgorijelo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare