To je to što me zanima!

Lokaliziran veliki požar kod Vodica koji je došao i do kuća

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U požaru je izgorjelo 30 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, javlja DUZS. Vatrogasci i dva helikoptera gase požar kod Trolokvi, a na Velebitu je lokaliziran
Vidi originalni članak

Požar koji je buknuo kod Vodica lokaliziran je u 16.40 sati, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. U požaru je izgorjelo 30 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju su sudjelovale Državna intervencijska postrojba Šibenik, JVP Šibenik i lokalne vatrogasne snage s ukupno 65 vatrogasaca i 23 vozila. Požar su iz zraka gasila četiri kanadera i jedan zračni traktor. 

- Počelo je kao mala vatra, ali  ju je bura ubrzo rasplamsala. Plamen je došao do kuća. Sve se zacrnilo od dima. Vatrogasci su požar gasili oko dva sata, a vodu su oko pola sata ispuštala i četiri kanadera - rekao nam je čitatelj 24sata J. K. koji živi na ulazu u Vodice. Dodaje kako misli da je plamen trenutačno pod kontrolom gasitelja.

U tijeku je sanacija požarišta, a državna cesta D-8 kod Vodica otvorena je za promet.

I splitski vatrogasci imali su posla sa vatrenom stihijom i to na području Trolokvi, kod zaseoka Jurići. Gorjela je trava i nisko raslinje. Vatrogascima su u gašenju pomagala i dva helikoptera sa sustavom za gašenje.

Požar koji je izbio na Velebitu, na području Matijašića, lokaliziran je, a u tijeku je sanacija požarišta. Gasile su ga dva kanadera i Air Traktor. Izgorjelo je dva hektara hrastove šume i niskog raslinja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • marsonia 28.09.2011.

    Opet zapalili Hrvatsku zemlju ovi naši Hrvati pravoslavne vjere.............opet ne cijene lijepu našu

Komentiraj...
Vidi sve komentare