To je to što me zanima!

Gori u Istri: 'Četiri požara su izbila u kratkom vremenu, no brzo su stavljeni pod kontrolu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U požaru mjesta Bokordići, u Općini Svetvinčenat, uz zemaljske snage, upućen je i jedan Canadair na gašenje koji se nalazio u Puli na punjenju goriva, a koji sudjeluje u gašenju požara u Sloveniji, priopći su iz HZV-a
Vidi originalni članak

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice priopćili su kako je na području Istre u tijeku gašenje četiri požara otvorenog prostora. Dva požara izbila su na području Marčane gdje je kratko bila zatvorena i cesta, no situacija je sada pod kontrolom vatrogasaca te je cesta ponovno otvorena.

POGLEDAJTE VIDEO: Požari u Istri

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U požaru mjesta Bokordići, u Općini Svetvinčenat, uz zemaljske snage, upućen je i jedan Canadair na gašenje koji se nalazio u Puli na punjenju goriva, a koji sudjeluje u gašenju požara u Sloveniji. Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu te je Canadair upućen dalje na gašenje u Sloveniju, a na intervenciji sudjeluje 12 vatrogasaca s četiri vozila.

Također, kod Duge Uvale izbio je požar čije je gašenje u tijeku, a na terenu je Javna vatrogasna postrojba Pula te dobrovoljna vatrogasna društva Pulštine.

POŽAR HARA SUSJEDSTVOM Iz pakla Slovenije: 'Ovo je kaos, apokalipsa. Nismo mogli disati, ali nismo mogli ostaviti krave'

- Sva 4 požara su izbila u kratkom vremenu, no vatrogasci su na terenu i požari su brzo stavljeni pod kontrolu - rekao je županijski zapovjednik Dino Kozlevac.

Lokaliziran je i požar na Hvaru, iznad uvale Mlaska, za koji je dojava stigla danas u dopodnevnim satima. U gašenju sudjeluju 23 vatrogasca sa 10 vozila, a djelovao je i jedan Canadair. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 03041 23.07.2022.

    Znači te koji pale treba staviti na mjesto kretanja požara i otići dalje pa ...

  • 23.07.2022.

    Gasio ih i kanader. Pa dobro da niste napisali,gasili ih i vatrogasci. Pa ša bi trebali,nego kanaderi. ,i trebamo ih imati 20,a ne nekoliko. Ako smo turistička zemlja onda ih trebamo imati više nego sluzbene bmw-e i ostale svite naše vlade.

  • Jabuka44 23.07.2022.

    Gori i podno Velebita. Karlobag

Komentiraj...
Vidi sve komentare