To je to što me zanima!

U požaru kod Šibenika dvojica vatrogasaca zadobila opekline

Požar je gasilo 36 vatrogasaca, tri Canadaira i dva Airtractora. Trenutačno je pod nadzorom. Vatrogasci su stradali kad je preko njihovog vozila prešla vatra
Vidi originalni članak

Čak pet vatrogasnih zrakoplova uz sve raspoložive zemaljske snage gasi veliki šumski požar koji je oko 14.17 sati izbio u Perkoviću kraj Šibenika, na predjelu Košave. 

Buktinju gasi 36 vatrogasaca s 10 vozila, tri Canadaira i dva Airtractora. Puše snažna bura i širi požar velikom brzinom. Gori borova šuma iznad željezničke pruge. Kako piše Šibenski portal, požar je pod nadzorom. 

U 17.30 sati vatrogasci su zatražili su hitnu medicinsku pomoć. Dva pripadnika vatrogasnih postrojbi su ozlijeđena. 

Šibenski portal neslužbeno doznaje da je vatra u jednom trenutku prešla preko vozila u kojemu su bila dvojica vatrogasaca. Navodno su zadobili opekline te su prevezeni u Opću bolnicu Šibenik. Jedna strana vozila u kojemu su bili je nagorila. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Korbar Vlado 01.08.2015.

    Ne tak davno, negdje sam pročitao podatak podatak da najniže rangirani hrvatski vatrogasci (nema ih ispod SSS) imaju oko 8200 kn bruto, a da jednako kvalificirani gradski službenici hrvatskih večih gradova(tako je pisalo, iako je vjerojatno i u manim gradovima - njih 110 situlacija slična) imaju od 7100 do 8900 kuna. O plačama gradskih, županijskih i saborskih zastupnika i dužnosnika, gradonačelnika i načelnika,, zaposlenika u jednoj od 200tinjak državnih agencija za gubljenje vremena i prodavanje snjega eskimima,,,,, radije neču da si ne pokvarim raspoloženje na samom početku dana. Vatrogasce čak ne treba ni poznavati,, treba se samo prisjetiti da ih zovemo upomoć kad nešto gori, kad nam je nešto poplavljeno, kad snijeg prijeti da će nam pasti na glavu, kad potres zatrese, kad treba spašavati u prometnoj nesreći, kad se mačka popne na jablan, kad… zovemo ih više od 5000 puta godišnje,,, neki vele i puno više,, u svako doba dana i noći. Nije mi onda jasno, gradski službenici i službenice,, i svi gorespomenuti (osim vatrogasaca) rade od – do, u toplom su ili klimatiziranom, ni u kakvoj opasnosti, pa ni od gubitka bonusa na plaću, a niti od gubitka posla, pa zašto onda vatrogasci imaju manju plaću od njihove?

  • Robi K. (IIIa) 01.08.2015.

    A Opatija?

  • zorangutan 31.07.2015.

    opet ABOLIRANI......

Komentiraj...
Vidi sve komentare