To je to što me zanima!

Cijena goriva skače za 30 lipa, ali trošarine ipak ostaju iste

Vlada je donijela Uredbu prema kojoj trošarine ostaju na dosadašnjim razinama. Od utorka cijena najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala bi biti 10,38 kuna po litri
Vidi originalni članak

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela Uredbu o visinama trošarina na motorne benzine i plinsko ulje prema kojoj trošarine ostaju na dosadašnjim razinama. 

Potvrdile su se tako riječi ministra financija Slavka Linića koji je u prošli petak praktički obećao javnosti da trošarine neće rasti sve dok cijena najprodavanijeg goriva, Eurosuper 95, ne padne ispod 10 kuna po litri.

No, u utorak nas ipak očekuje povećanje cijena goriva zbog stanja na svjetskom tržištu nafte, i to za prosječnih 30-ak lipa po litri.

Očekuje se kako će cijena Eurosupera 95 biti 10,38 kuna po litri, Eurosupera 98 10,70 kuna, dok će litra Eurodizela koštati 9,67 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • GaricZeljko 24.07.2012.

    Kako se vlada ravna sa cjenama na svjetskom trzistu a sto Vi gospodo iz vlade ne izravnate da jedan lanac DM placa svoje radnike isto kao i u maticnoj zemlji odakle dolaze, kirije za trgovine su puno manje u HR nego u maticnim zemljama a produkti koji taj isti DM prodaje na prostorima pokojne YU ni priblizno nisu onog kvaliteta koje se nudi u maticnoj zemlji odakle isti dolaze...to je samo jedan od primjera da ne nabrajam dalje...

  • MarkoMaricic 24.07.2012.

    kak ne kužite ovo poskupljenje je čisto samo zbog turista, da se ubere koja kuna više, a mi domaći jednostavno ćemo se voziti malo manje i to je to.

  • the_business 24.07.2012.

    I opet placete, kao i uvijek, na internetu, pa daj se pokrenite i nesto promjenite ili ste preveliki papci da bi uzeli stvar u svoje ruke ? Da nije bilo UN-a, srbi bi nas pojeli, samo s jednim razlogom, jer smo ocigledno generalni papci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare