To je to što me zanima!

Gorjeli sauna i jacuzzi, kuću su vatrogasci ipak uspjeli spasiti

Kuća za iznajmljivanje apartmana kraj Ogulina ipak je spašena, nakon što je požar zahvatio cijelu dvorišnu zgradu i krenuo na glavni objekt. Sumnja se da je počeo u sauni
Vidi originalni članak

Spašena je kuća za iznajmljivanje apartmana u Latinu između Plaškog i Ogulina koju je u utorak zahvatio požar, ali je u potpunosti izgorjela dvorišna zgrada sa saunom i jacuzzijem, doznaje se u srijedu iz Javne vatrogasne postrojbe Ogulin.

Policija je izvijestila o požaru te najavila da će na objektu 55-godišnje vlasnice tijekom dana provesti očevid radi utvrđivanja uzroka požara i visine materijalne štete.

 Načelnik Općine Plaški Pero Damjanović, koji je i sam vatrogasac, kazao je kako je najvažnije da nitko nije stradao, unatoč šteti zbog izgorjele dvorišne zgrade sa saunom i jacuzzijem, izrazivši uvjerenje da će se očevidom "sigurno utvrditi da je požar izbio u sauni".

 "Međutim, sedam vatrogasaca ogulinske Javne vatrogasne postrojbe i šest dobrovoljnih vatrogasaca iz Plaškog stručno su s čak 15 prostornih metara vode ugasili požar kuće, čije je krovište bilo jednom trećinom već zahvaćeno plamenom, pa se nadam da će uskoro nastaviti raditi ova kuća za iznajmljivanje s bazenom i ostalom ponudom", rekao je Damjanović.

 Zamjenik zapovjednika ogulinskih vatrogasaca Marinko Turkalj izjavio je Hini kako im je prekasno dojavljeno o požaru, jer dok su susjedi primijetili vatru, a vatrogasci po magli i kiši prošli 35 kilometara, dvorišna zgrada ne samo da je bila sva u plamenoj buktinji, već je već bila i urušena, a požar se proširio i na glavni objekt.

 Vatrogasna je intervencija ipak bila iznimno uspješna, i to u teškim uvjetima, s obzirom da je požar ugašen prije nego se proširio na cijelu kuću.

"Naime, vatrom je bila zahvaćena kuća obložena izvana drvenim oblicama, natopljenima lako zapaljivim zaštitnim sredstvom i lakom. Šteta jest velika zbog natapanja kuće vodom tijekom intervencije, ali sve će se to moći obnoviti jer nije izgorjelo", istaknuo je Turkalj te pohvalio vatrogasce.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Lesy 11.01.2018.

    U međuvremenu su ispravili....

  • Lesy 10.01.2018.

    Znači..pored Oglina se dogodio požar?hmm..razmišljam...gdje to dođe...

Komentiraj...
Vidi sve komentare