To je to što me zanima!

Gorjeli serveri i baterije u zgradi Ministarstva na Trnju! Zaštitar ozlijeđen, dim ispunio 6 katova

Hitna pomoć pomagala je zaštitaru Eurolexa koji je u ponedjeljak uvečer čuvao zgradu Ministarstva regionalnog razvoja na zagrebačkoj Miramarskoj. Kako doznajemo, vatra je uništila servere
Vidi originalni članak

Policijski protupožarni inspektori zaposjeli su u utorak ujutro zgradu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske na zagrebačkoj Miramarskoj.

Kako doznajemo, u ponedjeljak oko 22.30 sati ondje je buknuo požar u sobi sa serverima u prizemlju zgrade, kojoj je inače vlasnik tvrtka Croatia osiguranje. Vatra se brzo širila među komponentama i proširio se na druge dijelove sobe velike 40 četvornih metara. Zaštitar (47) tvrtke Eurolex pozvao je pomoć, a do dolaska hitnih službi dim je već bio ispunio šest katova zgrade.

Kako neslužbeno doznajemo, stradalo je baterijsko napajanje zgrade i sustava. Zagrebački vatrogasci uspjeli su ugasiti vatru i provjetriti prostore uz pomoć tehnike. Prema neslužbenim podacima 24sata, iz zgrade su iznijeli čak 40 akumulatora kako i njih ne bi zahvatila vatra.

Hitna pomoć zbrinula je zaštitara, a potom je sve preuzela policija.

Očevid je i dalje u tijeku nakon čega će se znati više.

Inače, samo ministarstvo trenutno vodi ministar Šime Erlić. U crnoj kronici institucija je poznatija po uhićivanoj ministrici Gabrijeli Žalac (HDZ), bliskoj suradnici Josipe Pleslić ex Rimac, koju terete za zlouporabu položaja i ovlasti.

Žalac DORH i dalje progoni zbog preskupo nabavljenog softvera. Je li i on bio na izgorjelim serverima, tek treba utvrditi. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Frut 21.02.2024.

    I to u zgradi Ministarstva. Netko uvalio šrot baterije, kakva slučajnost.

  • Splitski cvit 20.02.2024.

    Nadam se da je Laura na vrijeme pokupila ono što joj treba.

  • TVP 20.02.2024.

    Vjerodostojno i jednostavno uklanjanje dokaza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare