To je to što me zanima!

Gospodarski oporavak rješava probleme socijalne skrbi u RH

U sustav socijalne skrbi u ovom trenutku prvenstveno treba uvesti reda, a socijalne naknade neće se smanjivati, rekla je ministrica Milanka Opačić danas u Vukovaru
Vidi originalni članak

Probleme socijalne skrbi u Hrvatskoj zapravo će nam riješiti samo gospodarski oporavak, a sve ovo su samo vatrogasne mjere. U sustav socijalne skrbi u ovom trenutku prvenstveno treba uvesti reda, a socijalne naknade neće se smanjivati, rekla je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih koja je prvi put kao ministrica posjetila Vukovar.

Izjavila je i da u ovome trenutku još uvijek ne zna koliko će sredstava u državnom proračunu biti izdvojeno za socijalu.

Posjet Vukovaru Opačić je iskoristila i za susret s gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom, ali i s predstavnicima desetak gradskih udruga i društava koja se bave socijalnom politikom, mladima, žrtvama zlostavljanja, osobama starije životne dobi i djecom s posebnim potrebama. Istaknula je da se rješenja za mnoge postojeće probleme u sustavu socijalne skrbi mogu riješiti boljom organizacijom stručnog kadra koji mora biti dostupniji korisnicima.

Gradonačelnik Vukovara istaknuo je da grad na ime socijalnih programa  iz svog proračuna izdvaja 12 milijuna kuna godišnje te još dodatnih 7 milijuna kuna za programe prijevoza učenika i starijih osoba.

Opačić je posjetila i vukovarski Centar za socijalnu skrb koji je, kako je rečeno, specifičan po tome jer se čitava njegova mjesna nadležnost odvija na Području od posebne državne skrbi gdje je izuzetno složena problematika nasilja u obitelji.

- Materijalne mogućnosti korisnika Centra za socijalnu skrb Vukovar  vrlo su male pa su potrebe za pružanjem raznih oblika stručne pomoći u sve većem porastu, istaknula je Ana Hirjovati, ravnateljica Centra koji među korisnicima pomoći za uzdržavanje ima najveći broj radno sposobnih osoba.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • blondife 16.01.2012.

    admine gdje si?Mislim da bi vrijeđanja na nacionalnoj,vjerskoj ili rasnoj osnovi trebalo pod hitno brisati!

  • stari mudrac 15.01.2012.

    ljudi, izgubili ste kočničare, eno ih u remetincu, trebali bi biti sretni ako vam ova, kako vi velite, srpkinja, pomogne! i kaj je najbolje, pomogla bu, mada dobar dio ne zaslužuje pomoć!

  • kivanus9 15.01.2012.

    treba riješiti onu socijalu kao što se desilo u Italiji, imaju skupocjene aute, jahte, vikendice a primaju socijalu i još k tome dječji doplatak i ko zna kakve sve privilegije e to treba riješiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare