To je to što me zanima!

Gotova je blokada parlamenta BiH, zastupnici izašli iz zgrade

Prosvjednici se nisu zadovoljili odlukom o JMBG-u, i od zastupnika su tražili donošenje zakona koji će trajno riješiti problem, ali oni nisu htjeli nastaviti sjednicu
Vidi originalni članak

Nakon dogovora s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom o evakuaciji stranih državljana iz zgrade Parlamentarne skupštine BiH, policija je prosvjednicima blokirala prilaz stražnjim ulicama. Svi iz parlamenta uspjeli su izaći iz zgrade u noći na petak oko 3 sata.

- U četiri ujutro su postavljena dva jaka koridora i svi su izvedeni iz zgrade - izvještavaju po Facebooku i Twitteru neki od prosvjednika koji su izdržali do kraja. 

Prosvjednici su u zgradi pod opsadom držali više stotina službenika, zaposlenika Institucija BiH, ali i kompletan saziv Sabora kao i više stotina sudionika međunarodnog poslovnog foruma.

Nekoliko stranih državljana, sudionika poslovnog foruma, pokušali su nasilno izaći iz zgrade, međutim, spriječilo ih je osiguranje koje im je objasnilo da imaju naredbu da zbog sigurnosnih razloga ne mogu pustiti nikoga.

Prosvjednici se nisu zadovoljili privremenom odlukom o JMBG-u, i od zastupnika su tražili donošenje zakona koji će trajno riješiti problem. No, zastupnici ne žele nastaviti sjednicu.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • bubleha 07.06.2013.

    Dakle, policija ne štiti građane nego 'elitu'.

  • NihadComor 07.06.2013.

    jel vrijeme za YUGO-proljece

  • bellaUna 07.06.2013.

    A poslanici, koji su molili da ih prosvjednici puste pozivajući se na svoju djecu koja ih čekaju doma, su vikali prosvjednicima 'poseremo vas', onda su se, kako je to na svom fb profilu napisala stanovita Irida, uposlenica Parlamenta BiH, olešili kobasicama u menzi Parlamenta i popili sav alkohol iz bifea te su se u iću i piću, kako veli, pravo podružili, čak su imali i tulum negdje na 2. katu zgrade Parlamenta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare