To je to što me zanima!

Gotovinina obrana je zatražila odbacivanje novih argumenata

Gotovinina obrana istaknula je kako bi razmatranje novih argumenata predstavljalo kršenje temeljnog prava žalitelja na pravodobno upoznavanje s optužbama
Vidi originalni članak

Obrana generala Ante Gotovine je pozvala žalbeno vijeće da ne uzme u obzir nove argumente koje je u ponedjeljak na žalbenoj raspravi iznijelo tužiteljstvo. Objasnili su kako ti argumenti ranije nikada nisu bili izrečeni, javlja ICTY. Gotovinina obrana istaknula je kako bi razmatranje novih argumenata predstavljalo kršenje temeljnog prava žalitelja na pravodobno upoznavanje s optužbama.

Zaključili su kako nove argumente zato treba odbaciti. Među tezama koje se ne mogu prihvatiti obrana je spomenula onu da je korištenje topništva u četiri grada tijekom Oluje predstavljalo nesrazmjerni napad, da se zaključak o udruženom zločinačkom pothvatu s ciljem progona srpskih civila može izvesti iz brijunskog transkripta te da je zakonitim topničkim napadima počinjeno djelo progona.

Idi na 24sata

Komentari 126

  • user_111301 19.05.2012.

    prolista sam ti komentare..znaš da nisi baš pametan jedno-te istu temu komentiraš i samo političko serkanje poput goluba kakvog. neznaš baš ni provocirat kako treba..dobro je lisce rekla ta škola je povoljna i za kućne ljubimce

  • maverick_1 18.05.2012.

    Zinula guza Anti da bude general, pa eto ti sad!!! Nema ništa bez škole.

  • 18.05.2012.

    Nažalost siguran sam da se radi o političkom montiranom procesu i izjednačavanju krivnje jer sud bi odavno uvažio neke dokaze obrane,a i poslušao neovisne vojne eksperte.Bez obzira na to sve treba se diviti dostojanstvenosti i držanju naših generala na suđenju.Pa eto!Svi oni koji se dive svojim četničkim "junacima"(Šešelju,Mladiću,Karadžiću.......) pogledajte kako se drži jedan vođa,kako u ratu tako i na suđenju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare