To je to što me zanima!

Gotovo 30.000 ljudi uz akciju 'Smanjimo plaće zastupnicima'

24sata je pokrenuo inicijativu kojom tražimo da političari pokažu razumijevanje za ljude od kojih žive te simboličnim odricanjem podijele sudbinu stanovnika Hrvatske
Vidi originalni članak

Gotovo 30 tisuća građana podržalo je inicijativu Smanjimo plaće i privilegije saborskim zastupnicima koju je pokrenuo list 24sata. U srijedu do 13 sati točno 29.380 korisnika "lajkalo" je grupu na Facebooku.

"Treba ih platiti prema zaslugama. To znači da za svoj rad ne bi ni primili plaću. No, koliko radnika ide svaki dan raditi, a ne primi plaću i nikom ništa. Mogu i oni raditi, a ne dobit plaću. Bar bi znali kako je ovom jadnom narodu", samo je jedan od mnogih komentara korisnika. 

Podsjetimo, 24sata je pokrenuo inicijativu kojom tražimo da političari pokažu razumijevanje za ljude od kojih žive te simboličnim odricanjem i kontrolom troškova podijele sudbinu stanovnika Hrvatske. Stoga vas još jednom pozivamo nam se pridružite na Facebook stranici i svojim sudjelovanjem omogućite da političarima pošaljemo poruku kako je krajnje vrijeme da se i oni solidariziraju s nama.

U ovim izuzetno teškim vremenima jedino je zastupnicima posao siguran, bez odgovornosti i obveza prema građanima koji su ih izabrali. Zastupnik za svoj rad prima plaću od najmanje 15.000 kuna na mjesec, čak i kada u tri mjeseca radi samo 25 dana. 

Zato tražimo od zastupnika Hrvatskog sabora da izglasaju:

- smanjenje svojih plaća na dvije prosječne hrvatske plaće

- ukidanje mjesečnog saborskog paušala od 1500 kuna

- strogu kontrolu ostalih troškova

Idi na 24sata

Komentari 154

  • zorangutan 04.02.2014.

    uz 44 750 DRAGICA ZGEBEC ne plača ni pričuva...jadna "nema" od čega

  • has8 19.11.2013.

    SRAMOTA najunosniji biznis je POLITIKA

  • Putschi 29.09.2013.

    Od zastupnika do prestupnika se smanjilo odstojanje !

Komentiraj...
Vidi sve komentare