To je to što me zanima!

Plenković ne popušta Rusiji: 'Čvrsto stojim iza svojih izjava'

Na današnjem obraćanju medijima u Vladi, premijer Plenković osvrnuo se na zaoštravanje odnosa s Rusijom nakon njegove izjave da će Hrvatska pomoći Ukrajini...
Vidi originalni članak

Na današnjem obraćanju medijima u Vladi, premijer Plenković osvrnuo se na zaoštravanje odnosa s Rusijom nakon njegove izjave da će Hrvatska pomoći Ukrajini u mirnoj reintegraciji istoka zemlje koji je trenutačno pod kontrolom proruskih separatista:

- Stav i mene osobno i Vlade je jasan. Tu nema nikakvih dilema. Iskustvo mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja za nas je jedno od najvećih vanjskopolitičkih iskustava u proteklih 20 godina. Hrvatska će pomoći Ukrajini koja je naša prijateljska i bliska zemlja. Razočaran sam nekim komentarima na moju izjavu koji pokazuju nerazumijevanje vanjskopolitičke situacije. Iza poruke o Ukrajini čvrsto stojimo. 

'Rast BDP-a pokazuje da idemo u pravom smjeru'

Razlog obraćanja medijima primarno je bio rast BDP-a za 2,9 posto što je najviše još od 2008. godine. Zadovoljstvo takvom objavom Plenković nije krio:

- Vlada je zadovoljna takvim pokazateljima. Oni jasno svjedoče da Hrvatska ide u dobrom smjeru. Zadovoljni smo jer je trend rasta nastavljen u svim industrijama, posebice u turizmu. Ovakva gospodarska kretanja rezultat su aktivnih mjera iz nacionalnog plana reformi - rekao je Plenković napomenuvši i da je za ove dobre rezultate zaslužna i prethodna, Oreškovićeva vlada. 

Premijer je izrazio nadu i da će se nastaviti porezna reforma kao i da će se stvoriti povoljna klima za ulagače u Hrvatskoj. 

- Naš izborni cilj je rast BDP-a od pet posto i nadamo se da će se ostvariti - rekao je Plenković.

'MOL želi prodati dionice Ine? Primili smo k znanju!'

Komentirajući izjave Hernadija o Ini, Plenković je ponovio da je Ina nacionalni interes te da bi se otvorena pitanja Ine i MOL-a trebala odvojiti od odnosa između Hrvatske i Mađarske. 

- Hernadijeva izjava o tome da će MOL, ako je nepoželjan u Hrvatskoj prodati dionice Ine je medijska, primili smo to k znanju. 

Idi na 24sata

Komentari 352

  • fredaster 03.12.2016.

    sta je ovim nasim drzavnicima traze rat, izazivaju ga .......DA LI SU NAS PREMIJER I PREDSJEDNICA LJUBAVNICI ? Koliko sam informiran ima indicija!

  • mrTrobec 02.12.2016.

    Ne popušta Rusiji.Jedan od boljih viceva

  • ljubica ljubičica_1 02.12.2016.

    Čime ćeš pomoć.Pa trećina vam građana Hrvatske sirotinja.Naše podunavlje nemože se ravnjat sa Krimom to i budaletina zna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare