To je to što me zanima!

'Građani, čuvajte se ljudi koji tvrde da dug ne treba vratiti'

Dug će se popeti na 200 milijardi kuna. Sramim se znanstvenika koji tumače da to ne treba vraćati, da o tome ne treba voditi brigu. Dugove treba vraćati, kaže Linić
Vidi originalni članak

Nakon kritike iz HDZ-a i pojedinih ekonomskih analitičara po pitanju privatizacije državnih poduzeća, ministar financija Slavko Linić prije sjednice Vlade s njima se razračunao. 

Polemike da se u privatizaciju ide jer se s njima ne zna upravljati, Linić je u par navrata okarakterizirao kao glupe. Podsjetio je da je dug Hrvatske stvaran 23 godine, a najviše je kaže stvoren nevođenjem odgovornih financija od 2004. do 2011. godine, a dio duga je i skrivan, što uključuje brodogradnju, zdravstvo, nebriga oko HŽ-a i Croatia Airlinesa. 

- To su sve neodgovorne politike koje treba razriješiti. Dug će se popeti na 200 milijardi kuna. Sramim se znanstvenika koji tumače da to ne treba vraćati, da o tome ne treba voditi brigu. - rekao je. 

Podsjetio je da građani vraćaju svoje dugove prodajom imovine, dok s druge strane znanstvenici poručuju da Hrvatska ne treba vratiti 200 milijuna kuna duga.

- Građani Hrvatske čuvajte se takvih ljudi. Dugove treba vraćati i ne postoji država koja neće vraćati dugove. Prema tome i Hrvatska mora vratiti dugove, a vraćat ćemo ih na način da privatiziramo i prodajemo imovinu, jer ih iz poreza ne možemo vraćati - kazao je. 

Ponovio je da su porezi u ovoj zemlji visoki za građane i poduzeća, te se zapitao o čemu se to vodi polemika. 

'Vode se glupe polemike kojih se sramim i koje ne vode ničemu'

Linić je ustvrdio da se u Hrvatskoj u posljednje dvije godine vode "glupe rasprave i glupe polemike te da ga se neprekidno pita da odgovara na glupe polemike kojih se srami i ne vode ničemu". 

Naveo je da ova Vlada kontrolira deficit te da ga je smanjila na tri posto, da se bori s recesijom i očito je da svima ostalima to smeta i zato pokreću polemike. 

'Potrošnju su digli oni koji sada pričaju gluposti'

- Politiku onih koji su radili osam godina vidimo, 200 milijardi duga, to nije stvorila ova Vlada. Ova Vlada ima dug od 10 milijardi koliko je prošlu godinu bio deficit, jer smo vraćali kamate i počeli smo kresati potrošnju koju su oni digli do abnormalnih visina. Da digli su oni koji sada pričaju gluposti, ti isti političari i njihovi kvazi znanstvenici - zaključio je Linić.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • kunigunda 22.08.2013.

    ruzni celavi ferengijo kako ce ti sirotinja vracati dugove kad ste ju ogulili do kosti nema za plin nema za struju nema za vodu nema za tv pretplatu zar ne vidis te silne ovrhe enema se gdje raditi sve ste upropastili sve potrpali u svoje dzepove oprosti u strane banke na sigurno iscicali ste hrvatsku pokrali sto se dalo pokrasti ne reci da nisi nista dobio u svoj dzep jer si vec dugo u vrhu nisu vam dosta velike place koje primate vi hocete jos i jos i jos povraca mi se od tvojih izjava stegnite remen bando najprije rezite sebi otvorite makar neku tvornicu joj zaboravih da bi vi lovasi trebali biti vlasnici tih tvornica jer ne smiju biti drzavne a vi vise volite to otvoriti u srbiji rezite silnu administraciju kupili ste silna racunala gdje je ona prica da ce sustav drzavni biti umrezen pa za to nije trebalo zaposliti toliko nove birokracije nas male gazili ste i otpustali bez imalo stida ajde sada rezi place i i otpustaj svoje partijske poslusnike po ministarstvima i drzavnoj sluzbi kao gladne usi ste na teret narodu a ti bi da ti narod vraca dugove i coravi vidi da nas vodite u provaliju ovaj narod je prezivio mnoga zla pa ce i vas i ne reci da je netko drugi napravio te dugove svi vi koji se izmjenjujete na vlasti ste krivi i prestani nas zaduzivati ako nema nema na kruh ivodu i treba se primiti posla a ne slaviti po dubaiju

  • lijač 22.08.2013.

    poštovani liniću nisu obični građani krivi za te dugove nego političari i tajkuni koji su se iznjedrili iz vaših redova, građani su večim dijelom u virtualnim ili lihvarskim dugovima i sad bi oni trebali rasprodat svoju imovinu da bi opet vama političarima bilo bolje,ma malo sutra, ma doči će i ti izbori ali vjerujem da SDP i bilo koja stranka s vama u kompi vladu više neće vidjet,prodavanje ovog vašeg poštenja više mačku o rep,po vašem svi mi građani smo lopvi i varalice koje ste vi uvalili u ova govna zatvarajuči nam radna mjesta,a vi političari najpoštenija skupina u državi,

  • liliana 22.08.2013.

    O čemu ovaj čovjek priča,stvarno kome je on idol svaka mu čast.Hoćemo li dočekati dan da te više ne gledamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare