To je to što me zanima!

'Građani su umorni od stanja u zemlji i zato nisu izašli glasati'

Premijer Zoran Milanović kazao je da vjeruje u prolaz referenduma. Komentirao je kako je bivša Vlada trebala smanjiti proračunske rashode još u prvoj godini krizi
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović izjavio je za Novu TV kako je razočaran slabim odazivom birača na referendumu. Smatra da je razlog tome zamor građana, kako zbog općeg stanja u zemlji tako i zbog nedavnih parlamentarnih izbora. Ipak, uvjeren je da prolaz referenduma nije upitan. 

Na pitanje je li Vlada podizanjem PDV-a prevarila svoje birače, Milanović je kazao kako su očekivanja ljudi uvijek veća od onoga što je njegova stranka nudila u kampanji.

- Nismo prevarili birače, to je bilo nužno. Mi moramo napraviti i sve one nepopularne poteze. Nismo ovdje da bi zadovoljavali interese vjerovnika već da olakšamo onima koji imaju manje. Smanjili smo proračun i kada se uračuna inflacija ta razlika će biti još veća - rekao je Milanović i dodao kako se Hrvatska neće izvući iz krize većim porezom i rezovima već novim investicijama i manjim trošenjem.

- Smanjujemo proračunske rashode i da je to učinila bivša vlada u prvoj godini krize, danas bi nam bilo drugačije - rekao je premijer.

- Moramo trošiti manje, ali ne premalo jer nas onda neće biti. Plaće u državnoj upravi će ostati iste, ali kriteriji će biti stroži - kaže Milanović. Najavio je da će javnost već u srijedu saznati opće naznake proračuna.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • gea55 23.01.2012.

    Milanoviću građani su umorni od niza loših mjera koje ste uveli.., bolje rečeno šokirani!!!!!!!!!

  • okidoki_ 23.01.2012.

    Građani su umorni od političara "beskičmenjaka" koji samo misle kako će prigrabiti vlast i lijepo živjet, eto zašto su građani umorni, a sada na vlasti nisu ništa bolji od onih koji su prije bili na vlasti, zato gsp. milanoviću ne lupetajte gluposti.

  • MayStar 23.01.2012.

    A šta oni isto nisu bili nekad na vlasti pa nemaju ništa sa stanjem u zemlji?? Ako nisu prije znali ništa napraviti, zašto bi sada znali?...

Komentiraj...
Vidi sve komentare