To je to što me zanima!

Grabar Kitarović je u Splitu obišla sarkofag sv. Leopolda

Predsjednica se zadržala nekoliko minuta pored sarkofaga u kojem su relikvije sv. Leopolda. Tom je prigodom maramicom s likom sv. Leopolda Mandića dodirnula sarkofag
Vidi originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju navečer posjetila je Svetište Gospe od Pojišana u Splitu gdje su izložene relikvije sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Predsjednica se zadržala nekoliko minuta pored sarkofaga u kojem su relikvije sv. Leopolda. Tom je prigodom maramicom s likom sv. Leopolda Mandića dodirnula sarkofag u kojem su relikvije. Kako su rekli u organizacijskom odboru za doček relikvija, takvo dodirivanje sarkofaga s likom sv. Leopolda simbolizira dodir s blagoslovom sv. Leopolda.

"Vjeruje se da se takvim dodirom sarkofaga zadobiva blagoslov i milost po zagovoru sv. Leopolda Bogdana Mandića," objasnila je sestra Dolores Brkić iz Organizacijskog odbora.

Takvo dodirivanje sarkofaga s relikvijama sv. Leopolda Mandića omogućeno je i vjernicama koji su nazočni u Pojišanskom svetištu.

Domaćini u Pojišanskom svetištu darovali su predsjednici Grabar Kitarović malu relikviju, odnosno sličicu s likom sv. Leopolda Mandića.

Predsjednica će u ponedjeljak u Splitu nazočiti obilježavanju Dana Hrvatske ratne mornarice i 26. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice.

Idi na 24sata

Komentari 220

  • hrvaticahrvatica 19.09.2017.

    Zagovori nas sv.Lepolde

  • Cezar9 19.09.2017.

    Bolest uma. Razvlače po državi prepariranu, ušminkanu plastičnu lutku, kojem se klanjaju maloumni. Sve to crkva radi samo radi financijskog dobitka, političari zbog ulizivanja narodu, da bi sačuvali položaje. Radimo isto što i plemena na Borneu i Papua Nova Gvineji...Mi, civilizirani narod..??? Moš mislit!!!

  • KaĿea 18.09.2017.

    Ni crvi ga neće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare