To je to što me zanima!

Grabar Kitarović u New Yorku protiv nasilja nad ženama

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako se Hrvatska ponosi time što je upravo Hrvatica Dubravka Šimonović, sadašnja posebna izvjestiteljica za nasilje nad ženama
Vidi originalni članak

Opasnost od nasilja nad ženama je sveprisutna i nije se smanjila, izjavila je u srijedu u New Yorku hrvatska predsjednica u prigodi obilježavanja 25. godišnjice mandata posebne izvjestiteljice UN-a za nasilje nad ženama, zaželjevši posebnoj izvjestiteljici Dubravki Šimonović mnogo uspjeha te plodonosan nastavak mandata u svrhu poboljšanja položaja žena.

Govoreći o opasnosti od nasilja nad ženama, koja je "sveprisutna i nije se smanjila", predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako teme o kojima se raspravlja ukazuju ne samo na veličinu problema, već i na to kako se sudjelovanjem, kroz prikazivanje i rasvjetljivanje problema te podizanjem vidljivosti i svijesti, može biti dio rješenja, priopćeno je s Pantovčaka.

U tom smislu, navela je Inicijativu za nadzor ubojstava žena (Femicide Watch Initiative) te druge vrlo važne inicijative i projekte posebne izvjestiteljice, poput suradnje između globalnih i regionalnih mehanizama za ženska prava, nasilja nad ženama preko interneta te napore usmjerene prema zaustavljanju nasilja nad ženama u politici.

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako se Hrvatska ponosi time što je upravo Hrvatica Dubravka Šimonović, sadašnja posebna izvjestiteljica za nasilje nad ženama.

„Hrvatska podupire mandat posebne izvjestiteljice, kao i nju samu. Moram reći kako se divim i duboko cijenim vaš rad, jer je ovdje riječ o posebno teškoj tematici koja utječe na samu srž naših vrijednosti i uvjerenja“, kazala je predsjednica.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • volter 14.03.2019.

    Predsjednica dolazi iz Hrvatske gdje se zene ubijaju, prebijaju, ponizavaju, maltretiraju, ignoriraju, ...... Sta ona ima da govori nekom skupu na tu temu? Smijesno i karikaturalno.

  • projekt_venus 14.03.2019.

    Trebamo se boriti protiv nasilja općenito, a ne samo protiv nasilja nad ženama.

  • mihaella 14.03.2019.

    Licemjerka nad licemjerkama. Gospođa Mara Tomašević ju je molila za pomoć, na što se oglušila. Pjevala je u duetu s njenim suprugom nasilnikom - županom iz HDZ-a.Ona ne raszumije istanbulsku konvenciju, kao ni sve ostalo. Lupa ko Max po diviziji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare