To je to što me zanima!

Gradi elektranu: Sunčica Lalić kupila sječke za 21,6 mil. kuna

Riječ je o natječaju koji su Hrvatske šume raspisale za prodaju 600.000 tona drvne sječke ukupne vrijednosti 165 mil. kn i to po modelu tko prvi dođe - dobije ugovor
Vidi originalni članak

Bivša manekenka i supruga kontroverznog poduzetnika Dragana Jurilja postala je nova partnerica Hrvatskih šuma, piše Večernji list. 

Tvrtka u kojoj je ona direktorica, Uni Viridas, kupila je ukupno 80.000 tona drvenih sječki. Ugovor je vrijedan 21,6 milijuna kuna. Kako je objašnjeno u dokumentaciji tvrtka sječke treba jer gradi elektranu u Babinoj Gredi, piše Jutarnji. 

Riječ je o natječaju koji su Hrvatske šume raspisale i to za prodaju 600 tisuća tona drvne sječke ukupne vrijednosti 165 milijuna kuna i to po modelu tko prvi dođe, dobiva ugovor.  

Ovaj neobičan natječaj objasnio je predsjednik uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić. On tvrdi da su natječaj proveli u suradnji s Ministarstvom gospodarstva te da je jedini kriterij bio da se od prodane sječke proizvodi toplinska energija. Prodaju po sistemu 'tko prvi-njemu sječka' objasnio je željom vlade da se što prije krene s investicijama.     

Inače, drvne sječka je biomasa koja nastaje preradom i usitnjavanjem ostataka drvnog materijala, šumskih ostataka, i to pretežito bjelogorice i crnogorice.  

Idi na 24sata

Komentari 66

  • konjina 26.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Ira27 26.09.2012.

    A oglas za prodaju je bio oglašen jedan dan u glasu koncila tiskanom posebno za crkvu Svete Petke u Muću.

  • lobotomix 26.09.2012.

    propadaju im tvrtke, dužni su na sve strane, radnici ne dobivaju plaće, u stečaju su... itd... i onda dođu i iskeširaju 20 mil kn. za novi posao. kako? koja je to čarolija?

Komentiraj...
Vidi sve komentare