To je to što me zanima!

Graditelji golf terena treći tuže državu zbog slučaja Dajla

Tvrtka je digla kredite u od 14,5 milijuna eura, a zemljište je pod hipotekom. Imaju i građevinske dozvole za terene i vile na zemljištu koje su kupili 2007. godine
Vidi originalni članak

Upravnom sudu je u četvrtak stigla treća tužba na rješenje Ministarstva pravosuđa o povratu samostana Dajla državi, javlja Jutarnji list. Tužbu je podigla tvrtka Golf Istra Magica. Prvu tužbu je digao državni tajnik Svete stolice, a drugu tvrtka Abbazia iz Pule u vlasništvu benediktinaca iz Praglie kojima je do 1948. samostan pripadao. 

Zvonko Anderluh, direktor tvrtke Golf Istra Magica, objasnio je da tvrtka u vlasništvu ima 76 hektara zemljišta koje je nekad pripadalo samostanu i dozvolu za gradnju golf terena s 18 rupa, 80-ak vila, golf kuću, a gradnja je trebala početi ovog proljeća. Tvrtka je digla kredite u dvije banke od 14,5 milijuna eura, a zemljište je pod hipotekom.

Iako je država trebala razlučiti zemljišta koje nije prodano trećim fizičkim i pravnim osobama, u stvarnosti se događa nešto drugo, kaže Anderluh. Općinski sud u Bujama je naime usvojio zahtjev Državnog odvjetništva i privremeno zabranio prodaju i opterećivanje svih nekretnina koje su bile u posjedu župe Dajla, pa tako i zemljišta koje je tvrtka kupila 2007., javlja Jutarnji list.

>>>Izvorni tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare