To je to što me zanima!

Gradonačelnici će imati pravo na dva zamjenika

U Zagrebu se ukida Poglavarstvo nakon lokalnih izbora, lokalni čelnici moći će imati dva zamjenika, a u malim gradovima mogu raditi i volonterski
Vidi originalni članak

Pred saborskim zastupnicima našle su se izmjene tri zakona o lokalnoj samoupravi, kojima će se omogućiti neposredno izabranim lokalnim čelnicima da umjesto predviđenog jednog imaju najviše dva zamjenika. Gradonačelnici, načelnici i njihovi zamjenici u jedinicama do 10.000 stanovnika moći će birati hoće li s lokalnom samoupravom zasnovati radni odnos ili će raditi volonterski. Izmjenama Zakona o Gradu Zagrebu nakon neposrednih izbora ukida se Poglavarstvo, kao što je to ranije učinjeno i s drugim gradovima. Niz kritika na prijedlog stiglo je od SDP-ova Zvonimira Mršića, koji smatra da je svrha zakona politička trgovina.
- Raspravljamo o tome kako da se međusobno preraspodijelimo, kako da više stranačkih ljudi dobije mogućnost raznih sinekura i kako da nagradimo koalicijske partnere ne bismo li se na takav način dokopali malo vlasti ili moći što postoji u lokalnoj samoupravi - rekao je Mršić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • stravaxx 16.10.2008.

    super. možda bi bilo bolje da ih je tri ili četiri. pa koliko nas ima u RH svi bi jednom u životu bili gradonačelnici ili bar zamjenici. super ideja. al dajte i nama drugima priliku. pa nemojte stalno jedni te isti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare