To je to što me zanima!

Gradonačelnik Habuš ignorira odluku suda, a smeće raste

Rješenje se još ne nazire: Gradonačelnik Goran Habuš kaže da će komunalno poduzeće Varkom zbrinjavati otpad u Varaždinu dok sud ne prihvati žalbu
Vidi originalni članak

Rješenje problema otpada na ilegalnom varaždinskom odlagalištu Brezje još se ne nazire. Građanima prijeti hrpa smeća od 100.000 tona koja svaki čas može eksplodirati.

Tvrtka T7 VIS, na čelu s Davorom Pataftom, potpisala je 2008. ugovor s Varaždinom o mehaničko-biološkoj obradi otpada. Gradonačelnik Habuš smatra da je taj ugovor štetan za građane. Prošli tjedan Trgovački sud u Varaždinu odlučio je da komunalno poduzeće Varkom, zaduženo za otpad, smeće smije isporučiti samo u VIS-ov MBO.

- Goran Habuš i direktor Varkoma Tomislav Kezelj odgovorni su za svaku kunu uzetu od građana za nepotrebno prešanje otpada - kažu iz T7 grupe. Habuš je podnio žalbu Visokom trgovačkom sudu i čeka da je sud prihvati.


Idi na 24sata

Komentari 36

  • BojanBanjac 20.09.2012.

    Ugovor se mora ispoštovati ako je potpisan od strane grada (inače vlasnik VIS-a treba tužiti gradonačelnika kao ingerentu osobu prema njegovim javnim izjavama u slučaju da se ugovor raskine). Ali izjaviti da je ugovor za mehaničku obradu otpada štetan za građane samo ukazuje na razinu humanosti u tom čovjeku. Gradonačelnih habuš je već definirao cijenu zdravlja svojih građana. Cijena ljudskog zdravog života je prema njemu niža od ponude VIS-a (t/kn) za reciklažu otpada !!! Nehumane osobe nemaju što tražiti u politici ili na bilo kojem poslu koji uključuje kontakt s živim bićima... možda da se zaposli u komunalnom poduzeću i premješta bale s lokacije "A" na lokaciju "B" (onda možda shvati koliki je to užas). Neka se gradonačelnik radije educira i zaposli na patologiji jer se iz izjave vidi da nije za posao koji uključuje rad s živim bićima !!!

  • ljubitededa 09.08.2012.

    Pročitala sam sve komentare (2 stranice) i zaključila da Pataftini miljenici dobro rade svoj posao. Budite sigurni nagradit će vas minimalcem a preporučila bi nadležnima (inspekciji)neka pregleda VIS kako oni zbrinjavaju otpad unutar kruga tvornice (ulja) itd...

  • HR1969 09.08.2012.

    A koliko je po Varaždin tek štetan ovaj Čačić mali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare