To je to što me zanima!

Gradonačelnik izbacio bistu iz vijećnice, prevelike su joj grudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Lille: Bista Marianne je navodno uznemiravala stranke koje su dolazile u vijećnicu. Naručili su bistu rađenu prema Laetitiji Casti koja ima velike, no diskretne grudi
Vidi originalni članak

Gradonačelnik francuskog grada Neuville-en-Ferrain, neadleko od Lillea, izbacio je iz vijećnice bistu Marianne, nacionalnog simbola Francuske, jer ima prevelike grudi. 

Gérard Cordon tvrdi da su njene grudi uznemiravale neke stranke te će ju zamijeniti drugom bistom rađenom po modelu i glumici Laetitiji Casti. I grudi na drugoj bisti su velike, no ne toliko istaknute. 

Svi umjetnici su kroz povijest isticali Mariannine obline jer njene velike grudi predstavljaju majčinstvo i obilje. Kao model za Marianne 1970. pozirala je Brigitte Bardot, a Casta 1999. godine na osnovu glasova građana. Autorica prezrene skulpture gradonačelnikovu odluku smatra apsurdnom i nada se da neće uništiti bistu.

- Grudi sam joj namjerno napravila istaknute da simboliziraju velikodušnost Republike, rekla je Catherine Lamacque. Skulptura tradicionalnog ženskog utjelovljenja Francuske Republike od 2007. godine stoji u vijećnici Neuville-en-Ferraina i koštala je 1.400 eura, dok će nova bista koštati 900 eura. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • voreti3 02.04.2011.

    budala

  • baldrick_1 02.04.2011.

    Falling Madonna with the big bubbies?

  • user_27152 02.04.2011.

    pa stvarno treba izgleda ko iz porno filma i sise ko da su silikoni stoje

Komentiraj...
Vidi sve komentare