To je to što me zanima!

Gradonačelnik Moskve je opet Sobjanin; Oporba: Lažirano je!

Prebrojan je veći dio glasova te je Sobjanin prikupio 51,3 posto glasova, što mu je osiguralo pobjedu u prvom krugu. Njegov protivnik osvojio je 27,3 posto glasova
Vidi originalni članak

Prvi službeni rezultati pokazuju kako je na izborima za gradonačelnika Moskve pobijedio Sergej Sobjanin, piše BBC

Prebrojan je veći dio glasova te je Sobjanin prikupio 51,3 posto glasova, što mu je osiguralo pobjedu u prvom krugu izbora. Njegov protivnik, aktivist Aleksej Navalni, osvojio je 27,3 posto glasova. 

Navalni ne želi priznati poraz i tvrdi da su rezultati krivotvoreni. Također tvrdi kako ima dovoljno glasova za drugi izborni krug. Kremljinov kandidat Sobjanin pak uvjerava kako su izbori transparentni te da je odmah bilo jasno da drugog kruga neće biti. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nemanja_1 09.09.2013.

    putin jeste covek cvrste ruke, ali daleko od nekog diktatora. sve dok ove pro-zapadne nevladine agencije postoje, i mogu da izvedu ljude na ulicu, da pisu i pljuju po njemu, on nije diktator. a na drugu stranu, od kako je putin i njegova partija na vlasti, ruski gdp je porastao 12 puta, socijalna politika je gotovo na nivou skandinavskih zemalja, natalitet porastao a smrtnost opala. pre putina ,rusija je svake godine imala 900000 ljudi manje na natalitet i jos 100000 na iseljavanje, taj trend je zaustavljen negde 2007 a 2012 je cak postao pozitivan. iz rusije se niko vise ne iseljava, osim nesto malo rusa koji zele da zive na zapadu, a u rusiju se svake godine doseli oko pola miliona ljudi, imaju 2 miliona radnih mesta viska. ruska vojska je modernizovana i reformisana, a rusija je ponovo postala veoma vazan cinilac u globalnoj politici, vezala je oko sebe gotovo sve zemlje bivseg sovjetskog saveza plus kinu, indiju,brazil. ja znam da zapadu ne odgovara putin i njegovi, jer im ne odgovara jaka i slozna rusija, i da ce probati sve da rusiju vrate u mracno doba bezvlasca i siromastva pod jelcinom, ali se protiv ruskih prirodnih i kineskih ljudskih resursa sve teze bore i tu ce bitku prezaduzeni zapad na kraju izgubiti, isto kao sto su i dobili hladni rat.

  • fabijus veliki 09.09.2013.

    a vidi ovu braću po bureku kako samo pljuju po Putinu!! uzalud vam, rusi su složni i ne dozvoljavaju da im američki plaćenici dolaze na vlast!!! Živjela Rusija i sloboda

  • MilosrdniAndjeo 09.09.2013.

    U Rusiji vlada diktatura kao u doba SSSR-a, Vladimir Putin je diktator koji postavlja svoje marionete na pozicijam u svim oblastima a oporbu i nezavisne novinare daje ih hapsiti ili cak i ubijati,,,,zato on podrzava svog kolegu Sirijskog diktatora Asada. Long live USA & Shalom Israel!

Komentiraj...
Vidi sve komentare