To je to što me zanima!

Gradonačelnik Pirana spasio starca (81) kojem je stalo srce

Na obljetnici u spomen na ubijenu djecu iz 1921. u Strunjanu spašavao je život starcu kojem je stalo srce. Kaže da je bio sretan kad je muškarac počeo disati
Vidi originalni članak

Piranski gradonačelnik Peter Bossman (56) u petak je spasio život starcu (81) kojem je srce prestalo kucati na obljetnici u spomen na djecu koju su 1921. ubili fašisti u Strunjanu.

- Sjedio sam u prvom redu tijekom ceremonije i vidio da je stariji muškarac koji je držao zastavu klonuo - rekao je Ganac.

Isprva je pomislio da mu je pozlilo zbog vrućine. Ispričao je kako su mu dva zaštitara pomogla preseliti muškarca u hladovinu.

- Moram ih pohvaliti, nisu paničarili. Muškarac je bio poplavio, provjerio sam puls i vidio da mu je srce prestalo kucati - rekao je gradonačelnik za slovenski Žurnal24 i dodao kako je odmah krenuo s reanimacijom. 

- Masirao sam mu srce i kada je opet počeo disati, bio sam stvarno sretan, iako se od mene kao liječnika očekuje da ću pokušati spasiti život, nađem li se u takvoj situaciji, rekao je Bossman. 

Starca je hitna pomoć potom odvezla u bolnicu. 

Peter Bossman krajem 2010. postao je prvi tamnoputi gradonačelnik u Sloveniji i ovom dijelu Europe. Liječnik, porijeklom Ganac, u Sloveniji se našao kao mladi student medicine još sedamdesetih godina. Osim što se zaljubio u Sloveniju, zaljubio se i u Hrvaticu Karmen s kojom ima dvije kćeri.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • emmawitch 20.03.2012.

    nema veze sto je covijek tamnoput..ali ima srce..i koliko god se sprdali sa alovenijom barem imaju bolje i postenije politicare...ovi nasi su svi lazovi bez diploma...tj sa kupljenim diplomama... i nepismeni po pitanju engleskog.. pa mogli bi svoje ogromne place zasluzene na nasim grbacama..ili kako nas vec kradu mogli su si uplatiti tecajeve engleskog jezika..

  • denderius 20.03.2012.

    sad kad kerum i bandić krenu okolo spašavat živote... nećeš se moć sagnut cipelu zavezat a da netko od njih ne počne reanimaciju

  • zdrawe 20.03.2012.

    svaka cast, covjece dobri!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare