To je to što me zanima!

Gradonačelnik: Pregledat ćemo svaki odvod bazena ako treba

NIJE BILO POMOĆI: Hitna pomoć je stigla odmah. Uspjeli su dječaku izbaciti nešto vode, no reanimacija nije dala rezultata. Dječak je navodno sa prijateljima bio u bazenu kojeg nazivaju “brza rijeka”
Vidi originalni članak

Na Koprivničkim Gradskim bazenima Cerine u nedjelju oko 17 sati utopio se osmogodišnjak, potvrdila je policija. Međutim, zbog daljnje istrage, nisu otkrivali što se točno dogodilo.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako piše epodravina.hr, dječak je navodno bio na rođendanskoj proslavi uz još sedmero djece, a na njih su pazili animatori Gradskog bazena. Prema riječima očevidaca, nitko nije ništa primijetio sve dok odjednom nisu ugledali tijelo nesretnog dječaka kako pluta na vodi.

Navodno su dječaka ugledali tek kada je netko povikao: “Dijete se utapa”. Pozvali su hitnu pomoć koja je vrlo brzo stigla. Pokušali su reanimirati dječaka, izbacili su vodu, ali mogli su samo konstatirati smrt u 17.40. 

Dječak je navodno sa prijateljima bio u bazenu kojeg nazivaju “brza rijeka”. Radi se o bazenu gdje voda cirkulira u krug te tako ostavlja dojam brze rijeke, a ponekada se strujanje vode znatno ubrza. Dječak je navodno upravo pri tom jačem strujanju potonuo, ali više nije uspio isplivati na površinu.

TRAGEDIJA Na Gradskim bazenima u Koprivnici utopio se dječak (8)

Uočio ga je tek jedan od posjetitelja. Policija je zbog očevida zatvorila čitav kompleks i ogradila ga trakom kako nitko ne bi ometao očevid. Zbog osjetljivosti daljnje istrage i zbog toga što se radi o maloljetniku, nisu mogli otkrivati nikakve detalje.

Dodali su tek da je dječak iz Koprivnice i da je rođen 2010. godine. Posjetitelji koji su izlazili iz zgrade Gradskih bazena bili su vidno šokirani i potreseni ovom strašnom tragedijom. Većina ih je skrivala pogled i gledala u pod u nevjerici. Isto tako cijeli grad je potresen ovom tragedijom, a mještani ne pamte da se ovakvo nešto dogodilo. Je li nesretni dječak možda udario glavom u rub tog ‘rukavca’ ili se dogodilo nešto drugo, pokazat će obdukcija i policijska istraga.

Kako su izvori iz Gradskog bazena rekli za podravski.hr, sva djeca na rođendanu bila su prijavljena kao plivači, što je obveza prema pravilima na kojoj inzistira organizator rođendana.

'Ako treba, provjerit ćemo svaki odvod u bazenima' 

- Iskazujem sućut obitelji preminulog dječaka i duboko žaljenje zbog ove tragedije. Inzistirat ću da se učini sve kako bi se građani, ali i djelatnici bazena, osjećali sigurnima. Ako treba, provjerit ćemo svaki odvod u bazenima – najavio je gradonačelnik, prenosi epodravina.

S obzirom na to da još nije dovršen policijski očevid i nisu poznate sve okolnosti događaja, smatra da se ne može očitovati o odgovornostima.

- Svoje ću očitovanje dati nakon što primim službeno izvješće – rekao je Jakšić.
 

Idi na 24sata

Komentari 131

  • watcher012 17.04.2018.

    Daj pazi.. animatori????

  • Mravinjak_1 16.04.2018.

    Šta fali dobrom starom običaju, pozvati prijatelje kući, i mama napravi tortu? Za tu dob cca 7-9 godina je to OK.

  • škver 16.04.2018.

    Sve izmišljotine za ubiranje love bez rada !! Animatore i organizatore u ćuzu po 10 godina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare