To je to što me zanima!

Gradonačelnika Beograda je smijenila gradska Skupština

Za Đilasovu smjenu glasalo je 60 od ukupno 110 zastupnika u Skupštini. Glasanju u Skupštini prisustvovalo su i zastupnici Đilasovog DS-a, ali nisu glasali
Vidi originalni članak

Zastupnici u Skupštini grada Beograda smijenili su gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je i lider u Srbiji najjače opozicijske Demokratske stranke, prenosi dopisnik agencije Anadolija.

Za Đilasovu smjenu glasovalo je 60 od ukupno 110 zastupnika u Skupštini. Glasovanju u Skupštini prisustvovali su i zastupnici Đilasovog DS-a, ali nisu glasovali.

Predstavnici SNS-a su Đilasa, koji je na funkciji gradonačelnika Beograda od 2008. godine, optužili da je prethodnih godina napravio velika zaduženja prijestolnice Srbije. SNS, koja čini okosnicu vladajuće većine u Srbiji, najavila je održavanje izvanrednih lokalnih izbora u Beogradu.

Dragan Đilas, koji je došao na sjednicu, izjavio je da će Demokratska stranka organizirati potpisivanje peticije za neposredni izbor gradonačelnika. Đilas nije isključio ni mogućnost da će biti uhićen nakon današnjeg uhićenja nekoliko ljudi u Novom Sadu iz njegove stranke.

- U ovakvim vremenima ništa me ne bi moglo iznenaditi - izjavio je Đilas novinarima.

Većinu u gradskoj skupštini Beograda do sada je činila DS, SPS-PUPS-JS. Podrškom odbornika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), naprednjaci su s DSS-om, SPS-om i JS-om formirali većinu, čime su stvoreni uvjeti za smjenu Đilasa. Socijalistička partija Srbije (SPS) koja je dijelila vlast s DS-om je iznijela stav da vlast u Beogradu treba biti identična s onom na državnom nivou.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • šufnudl 25.09.2013.

    e, kad bi i kod nas tako

  • fabijus veliki 25.09.2013.

    čula sam da je taj đilas zadužio beograd i vojvodinu samo tako!!! nešto slično kao kod nas samo što oni kad ih smjene odmah ih i uhite a kod nas nikome ništa

  • ćazim_1 25.09.2013.

    Ovo je još jedan razlog, za nesanicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare