To je to što me zanima!

Građevinari dijelili stanove članovima gradskih komisija?

Članovi komisija uporabne su dozvole izdavali građevinarima iako stanovi nisu bili spremni za useljenje. Zauzvrat su ih građevinari nagrađivali stanovima i garažama
Vidi originalni članak

Ljiljana Maravić Pirš, zagrebačka odvjetnica, zastupajući svoje klijente došla je do saznanja da neki članovi gradskih komisija za izdavanje uporabnih dozvola dobivaju stanove od investitora kojima izdaju te dozvole, javlja HRT.

Prije nekoliko mjeseci jedan od njezinih klijenata pokazao je dokumente koji teško kompromitiraju neke od zaposlenika zagrebačke Gradske uprave.

- Ono što sam ja primijetila radi se o vremenskom periodu barem desetak, petnaest godina i taj mehanizam i dalje funkcionira. Postoje odgovarajući investitori, postoje odgovarajući članovi komisija i postoje stanovi na njihovo ime - kazala je Ljiljana Maravić Pirš u emisiji Labirint.

A članovi komisija uporabne su dozvole izdavali građevinarima iako stanovi nisu bili spremni za useljenje. Zauzvrat su ih građevinari nagrađivali ni manje ni više nego stanovima i garažama. I to ne jednim stanom, u nekim slučajevima navodno se radi i o nekoliko njih. 

Gostujući u današnjoj emisiji Nedjeljom u dva zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako nema saznanja o takvim slučajevima i da ne vidi razloga da podaci o tim zaposlenicima ne budu javni. Naime, HRT-ova novinarka, na traženje imena ljudi koji su radili u tim komisijama, od gradske uprave je dobila odbijenicu uz objašnjenje da su podaci tajni jer podliježu zakonu o zaštiti osobnih podataka i zakonu o zaštiti tajnosti podataka. 


Idi na 24sata

Komentari 60

  • ko-kores 14.09.2015.

    ne mogu vjerovati,.,

  • vinja 14.09.2015.

    Tako je to kod nas. Sve što je neregularno i protuzakonito proglasi se TAJNIM PODACIMA. I kako se ona boriti protiv takvog zla. Bandić o tome ne zna ništa, ali zna ako je neka mačka zapela na stablu jer on "dela" 24 sata na dan.

  • slobodni dalmat 14.09.2015.

    ...koliko dugo jos moze Bandic mokriti javnost u oci nesankcionirano...?

Komentiraj...
Vidi sve komentare