To je to što me zanima!

Supruga uhićenog Purde: Kod kuće će biti danas ili sutra

Odvjetnik uhićenog branitelja Tihomira Purde je rekao kako bi njegova klijenta trebali danas ili najkasije sutra dopratiti do graničnog prijelaza s Hrvatskom
Vidi originalni članak

Nazvao me iz zatvora, malo smo razgovarali i sada je njemu i nama lakše. Rekao je da je dobro i da su svi u zatvoru prema njemu ljubazni. Dodao je i kako će ga danas ili najkasije sutra pustiti iz zatvora u Zenici, rekla je Slobodanka Purda, supruga branitelja Tihomira za Večernji list. Sada je prvi put razgovarala sa suprugom od 5. siječnja kada su ga uhitili na granici s BIH. 

Grbić: Za hrvatsku policiju je Purda slobodan građanin

Realno je očekivati da ministarstvo pravosuđa Srbije ustupi predmet Tihomira Purde hrvatskom pravosuđu. To znači da će Purda ako se pojavi na bilo kojem graničnom prijelazu za hrvatsku policiju biti slobodan građanin, rekao je Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije za HRT. U ovom trenutku hrvatska policija nema osnove da uhiti Purdu jer ne izručujemo vlastite građane. 

Dražen Bošnjakovič, hrvatski ministar pravosuđa je nakon sastanka sa svojom srbijanskom kolegicom Snežanom Malović rekao kako Hrvatska u idućih sedam dana očekuje popise podataka o hrvatskim državljanima protiv kojih je pred nekadašnjim vojnim sudovima u SFRJ i SRJ prije 2003., vođen postupak i donesena presuda ili se vodi istraga za kaznena djela ratnih zločina. 

'Ako RH ne bude tražila izručenje Purde to će napraviti Srbija'

Ministrica pravosuđa Srbije Snežana Malović je rekla kako će, ako Hrvatska u sljedećih deset dana ne zatraži izručenje Tihomira Purde to napraviti Srbija, piše Blic. Upozorila je i kako prepuštanja dokaza hrvatskom pravosuđu ne znači i da se pravosuđe Srbije povuklo iz tog slučaja. Kaže i kako se slučaj na neki način nalazi u fazi mirovanja, a Srbija ima pravo nadzora i praćenja. Kaže i kako, ako ne budu zadovoljni ishodom, mogu postupak opet aktivirati u Srbiji.  

Idi na 24sata

Komentari 24

  • kinezojapanac 14.01.2011.

    ivan napast ma moram odreagirati ili odreagovati kako ti draze. Ovo sto si napisao nema veze s zdravom pamecu. Slovenci su prošli tako jednostavno samo zato sto srbijanci ili JNA nisu imali strateskog interesa prema dezeli a i Hrvatska im je na putu. Vidiš da su rovali samo blizu svoje granice da bi brzo mogli pobjeći. Ove izmisljene kraine i srpska legla su se nadali pomoći od JNA i zato su ceprkali a Oluja je trebala biti ranije i Bljesak i još kojesta samo sa je bilo političke volje. Politička banda mislim i na Hrvatsku nanjusila je bogacenje i pljačku stoljeća tako da su se jedno vrijeme uredno dogovarali kako se sto bolje opariti. Kakvi amerikanci? Pa oni su baljezgali sto im je servirano. Na kraju, ko normalan moze i pomisliti da je Hrvatska napala JNA i srbijance? Sva ratna događanja zbivala su se u Hrvatskoj i točka.

  • Oluja_1 14.01.2011.

    macerr i rodo rodin 1 jedete puno mentol bombona i zato vas zovu mentolci.

  • ivan napast 13.01.2011.

    evo za sve vas neupućene koji tu nesto pametujete i optuzujete samo jednu stranu da je kriva u ratu 90-ih jedan podatak,naime na danasnji dan jos davne 1995 god u Americkom kongresu tadasnji sekretar SAD je doslovce rekao ,citiram:"da su rat u Jugoslaviji izazvale hrvatska i slovenija i da za sukobe koji su usledili Srbi ni izdaleka nisu jedini krivci" kraj citata!!! tako da su ovo Ameri pricali uvidevsi svoje greske u pruzanju bezrezervne podrske Hrvatskoj u zlocinackoj akciji oluja!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare