To je to što me zanima!

Grbin: 'Imamo puno potpisa, a sada je na Mostu da se odluči'

Sada postoje dvije opcije: raspuštanje Sabora i izbori ili formiranje nove Vlade na čelu s HDZ-om. Neka Most odluči, da vidimo kojoj će se opciji prikloniti, kaže Peđa Grbin
Vidi originalni članak

Peđa Grbin, zastupnik SDP-a i član Odbora za Ustav i politički poslovnik nije iznenađen što je predsjednik Sabora Željko Reiner odbio njihov prijedlog za osnivanjem istražnog povjerenstva o SOA-i staviti na dnevni red.

- On već neko vrijeme pokazuje apsolutan prijezir prema Saboru i parlamentarnoj demokraciji. Prvo odbijanjem uvrštavanja na dnevni red točke o kurikularnoj reformi, pa raspuštanju Sabora i sada o nezakonitosti u radu SOA-e, odnosno izjavama predsjednice da u SOA-i vlada rasulo. On jednostavno ne stavlja na dnevni red ono što bi moglo biti neugodno za HDZ - kaže Grbin, a prenosi Media Servis.

'U HDZ-u su spremni i na silovanje procedure'

Grbin navodi da su u HDZ-u spremni na sve.

- U HDZ-u je zavladala panika i u takvoj situaciji su spremni na sve, pa tako i na silovanje procedure kako bi spriječili odlazak iz fotelja - rekao je Grbin.

Ako Vlada u četvrtak ne padne, treba raspustiti Sabor

Smatra da će njihov zahtjev za raspuštanjem Sabora biti ne deplasiran, nego nikad aktualniji ako u četvrtak padne Vlada.

- Svima je jasno da Sabor ne radi, da ne može donositi odluke i da građani žele raspuštanje, da im se vrati mandat kako bi mogli donijeti odluku tko će voditi Hrvatsku - rekao je Grbin.

Međutim, rokova za stavljanje te inicijative na dnevni red nema.

'Sada se kolege iz Mosta trebaju odlučiti'

- Postoji parlamentarna kultura koja zahtjeva da, ako postoji ovoliki broj potpisa, da se to stavi na dnevni red i da se odlučuje, pa makar i odluka bila da se Sabor ne raspusti - smatra Grbin.

Ipak, nije htio otkriti koliko točno potpisa  za raspuštanje Sabora SDP ima.

- Velik broj, takav broj koji kolegama iz Mosta ukazuje da u ovom trenutku postoje dvije opcije: raspuštanje Sabora i izbori ili formiranje nove Vlade na čelu s HDZ-om. Neka odluče, da vidimo kojoj će se opciji prikloniti - poziva Grbin.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • Usora1 13.06.2016.

    i ovi ali hdz bi brzo skupili 4'500'000. nogu da se pita narod. ali kad dodje do izbora stotine tisuca ce ispuniti svoju duznost (pardon, svoj dug) i opet glasati za iste. most mora ovo, most mora ono? cini mi se da most radi ono sto misli da je ucinkovito da zemlju spasi hijena.

  • MirkoJurman-Kovačić 13.06.2016.

    Grbin imam ja dobru volju da mi popušiš na tebi je da odluciš

  • mestar 13.06.2016.

    Neznam zasto, svaki put kad pogledam naslovnicu s boljevik pedom pricini mi se da pise srbin ne grbin?

Komentiraj...
Vidi sve komentare