To je to što me zanima!

Grci ne žele prepustiti nadzor nad svojim proračunom EU-u

Grčka do nedjelje navečer mora uvjeriti partnere u eurozoni i Međunarodni monetarni fond da će poduzeti strožije reforme za saniranje budžetskog deficita
Vidi originalni članak

Grci su oštro odbili njemački zahtjev za prepuštanjem nadzora nad vlastitim financijama europskim institucijama, prenio je Reuters.

Iako je u petak tijekom rasprave koja se u Frankfurtu vodi o realizaciji drugog paketa pomoći za Grčku njemačka kancelarka Angela Merkel pokušala ishoditi grčki pristanak za prepuštanjem kontrole nad vlastitim budžetom europskim institucijama, to se prema izvoru bliskom grčkoj vladi neće dogoditi. Sličan je prijedlog prošle godine uputio i jedan nizozemski čelnik, no odgovor iz Grčke bio je isti.

Kako prenosi Athens news, grčki premijer Lucas Papademos izjavio je da je samo pitanje dana kada će dugoočekivan dogovor o razmjeni dionica sa privatnim kreditorima biti postignut.

Grčka do nedjelje navečer mora uvjeriti partnere u eurozoni i Međunarodni monetarni fond da će poduzeti strožije reforme za saniranje budžetskog deficita te novo rezanje troškova kako bi osigurala 130 milijardi eura dodatne pomoći.

Ministar financija Evangelod Venizelos priznao je kako su pregovori sa MMF-om, Europskom komisijom i Europskom središnjom bankom teški te kako je njegova zemlja u nezavidnom položaju otkako je izgubila kreditnu sposobnost.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Prva Proleterska_1 30.01.2012.

    Nemojte nikako dozvoliti , da vas EU onako poštene kao što jeste , kontroliše, jer to je uvrijeda časti , suveriniteta i sloboda Grćkoga naroda , koji je jeo sa viljuškom ,dok pola svjeta još noža nije poznavalo. koji je dao najveće umove đabe svjetu i zato ništa nije dobio. Nedajte se cigani jerbo nema kontrole - nema €, i mi ostali , da vas skinemo sa kur.ca već jednom !!!

  • car13 29.01.2012.

    hahah okupirali ih bez ispaljenog metka , prestrašno !!!!!!!!!!!! evo trečeg reiha

  • lolita 29 29.01.2012.

    Još najbolje da Njemačka svima kontrolira budžete i imamo reprizu Drugog svijetskog rata!!!! Nije njima cilj da nama bude bolje nego da svima kontroliraju!!!! Eto vam EU

Komentiraj...
Vidi sve komentare