To je to što me zanima!

Grci opet biraju: Traže vladu koja će ih voditi kroz reforme

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Grčka u nedjelju peti put izlazi na izbore u posljednjih šest godina, a nova vlast morat će zemlju voditi kroz nove reforme, ali i boriti se s izbjegličkom krizom
Vidi originalni članak

Grci u nedjelju izlaze na pete izbore u šest godina, koji su raspisani nakon što je Syriza u kolovozu izgubila parlamentarnu većinu. Popularnost premijera Alexisa Tsiprasa potonula je nakon njegovog pristanka na novi paket pomoći Europske unije, a koji je uvjetovao mjere štednje kojima se Syriza ranije protivila.

POGLEDAJTE VIDEO: Grci prije izbora iskazali podršku Tsiprasu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nova vlada imat će težak zadatak voditi zemlju kroz reforme, ali i izazove koje donosi izbjeglička kriza. Posljednje ankete pokazuju kako se vodi 'mrtva trka' između Syrize Alexisa Tsiprasa i Nove demokracije Vangelisa Meimarakisa.

Birališta su u Grčkoj otvorena u 4 sata ujutro, a nešto manje od 10 milijuna ljudi bira vladu. Prvi rezultati trebali bi se znati tijekom večeri. No, kako se čini, Grčka će opet dobiti koalicijsku vlast, piše Reuters .

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ružoman 20.09.2015.

    Ma Grci seru i jedu govna vise njima se sve oprasta a i dalje traze milijarde kao neke pomoci a nista ne vracaju nazad nista ne rade u svojoj zemlji a sve im se dopusta, neznam sta uopce radi ta hebena EU komisija, trljaju dupe od kožne fotelje kao i svi kojima oni kroje zakona SMRADOVI JEDNI

  • Sthanga Železni 20.09.2015.

    GRCIMA treba oprosti kompletni dug za uzvrat kod njih smjestit izbjeglice POŠTENIJE nemre da ga jbš aj bok

  • gloriousd 20.09.2015.

    Većina nogometnih klubova ne mijenja trenera toliko često kao oni vladu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare