To je to što me zanima!

Grci opet na ulicama: 20 tisuća radnika bori se protiv rezova

Pozivu na 24-satni štrajk odazvali su se zaposleni u javnim službama, ali i drugi radnici. Cilj prosvjeda je pokazati čelnicima u EU da će rezovi pogoršati stanje
Vidi originalni članak

Grčki radnici izašli su s posla na ulice drugi put u tri tjedna, s ciljem da pokažu čelnicima Europske unije koji se sastaju u Bruxellesu kako će novi val rezova samo pogoršati njihovo stanje nakon pet godina recesije, javlja Reuters.

Više od 20 tisuća prosvjednika okupilo se u centru Atene, a pozivu sindikata ADEDY i GSEE na 24-satni štrajk odazvali su se zaposleni u javnim službama, ali i ostali radnici. Policija je zauzela svaki ugao praznih ulica, a  4000 policajaca štiti ministarstva i brani pristup parlamentu koji je osiguran metalnim ogradama.

- Što je previše je previše. Iskopali su naše grobove, gurnuli nas u njih i sad čekamo svećenika da nam pročita posljednje riječi, rekao je Konstantinos Balomenos (58), radnik vodovoda čija je plaća prepolovljena, a ima i dva nezaposlena sina.

Grčka je zapela u najgoroj krizi od Drugog svjetskog rata, a rezovima moraju uštedjeti najmanje 11,5 milijardi eura kako bi zadovoljili Europsku komisiju, Europsku središnju banku i MMF, te dobili novih 130 milijardi eura za spašavanje zemlje. 



Idi na 24sata

Komentari 9

  • komentatorv3 19.10.2012.

    svaka cast, grci - ne dajte se gaziti od izrabljivaca. NE MORATE raditi 20 h na dan ko mi ostali (ovce) ako necete!

  • PMF 087 18.10.2012.

    Opet javne službe... Največi neljebovići i paraziti države koji su koristili sve moguče povlastice i imali najjača primanja za nikakav rad i sad se osjećaju "ugroženima" jer dio te blagodeti moraju precrtati.. Najmanje se bune oni koji žive od svog rada (nemaju ni vrmena za štrajkat jer ostadoše tad bez kruha) a najviše lopovi i neradnici.. Garant ćete se štrajkovima izvuči iz krize..

  • doora 18.10.2012.

    zanimljivo--kod nas su se prvo uništavale tvornice,a tek sad se javne službe i financije dovode ured--- sve je obrnuto,a mislim da i grci imaju isti problem...

Komentiraj...
Vidi sve komentare