To je to što me zanima!

Grčić i Vrdoljak o projektima: Vlada donosi konačnu odluku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Svaka procedura počinje podnošenjem prijave. Nakon što se ona primi, operativno se razrađuje. Kontrolna lista se šalje Povjerenstvu na uvid, objasnio je Grčić
Vidi originalni članak

Nakon konstituirajuće sjednice Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata Vlade, ministri Branko Grčić i Ivan Vrdoljak predstavili su proceduru prihvaćanja projekata sukladno Zakonu o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske te Vodič za investitore.

- Svaka procedura počinje podnošenjem prijave. Nakon što se ona primi, operativno se razrađuje. Kontrolna lista se šalje Povjerenstvu na uvid, koje definira operativnu skupinu koja će voditi računa o tom projektu - rekao je Grčić.

Dodao je kako operativna skupina propisuje i postupke koji su potrebni za pripremu i provedbu projekta.

- Vlada je ta koja donosi konačnu odluku - kaže Grčić.

Na kraju se, kaže, sklapa Sporazum o pripremi i provedbi projekta. Za primjer je dao ugovor o Zračnoj luci Zagreb, gdje se, kaže, jasno dogovorilo koje su obveze države, a koje investitora. Naglasio je kako je sve sadržano u Vodiču.

Na pitanje tko će kazniti ministra, ako se ne odradi posao, Vrdoljak je rekao: 

- Povjerenstvo će odraditi posao. Ako ćete se baviti tekstilom, Povjerenstvo vam vrlo brzo može nabaviti lokacijsku dozvolu - rekao je Vrdoljak.

- Sigurno će biti projekata - rekao je Grčić.

Ministri kažu kako će se procedure skratiti na mjesece. Grčić je dodao kako će neki projekti sigurno biti dovršeni do kraja mandata ove Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Yassa 13.01.2014.

    ovo je razgovor slijepih o paleti boja koje nevide ili se prave ludi

  • deda62 13.01.2014.

    kaj oni imaju neke projekte?

  • zmijolovac 13.01.2014.

    Moj komentar je samo krećanje glavom, agonija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare