To je to što me zanima!

Maras baš 'pršti' optimizmom: Hrvatska je izašla iz recesije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon što je u četvrtak izjavio kako zbog većih trošarina gorivo ne bi trebalo poskupjeti, Gordan Maras je u petak opet 'oduševio' javnost novim optimizmom
Vidi originalni članak

Ono što je bitno u ovom trenutku reći da je Hrvatska, po mom dubokom uvjerenju, izašla iz recesije . Zadnji kvartal 2014. je bio pozitivan. Malo pozitivan, ali pozitivan. Prvi kvartal je pozitivan i cijela ova godina će se nastaviti u tom smislu - izjavio je optimistično ministar poduzetništva Gordan Maras na N acionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje se ove godine održava u Petrčanima kod Zadra .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U sklopu tog Savjetovanja je i tradicionalna tribina "Pitajte Vladu" na kojoj odgovore gospodarstvenicima, osim Marasa, daju i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina , ministar rada Mirando Mrsić , ministar turizma Darko Lorencin te zamjenik ministra financija Igor Rađenović .

Dino Stanin/PIXSELL

Grčić: 20 lipa po litri neće nikoga značajno opteretiti

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić kazao je kako smatra da aktualno povećanje trošarina nije veliko jer 20 lipa po litri nikog neće značajno dodatno opteretiti.

Ministra Marasa pitali su zašto Hrvatska ima mali broj inovacija - je li to zato što je hrvatska nacija slabo inovativna ili je u pitanju nešto drugo.

- U protekloj godini uložili smo puno više u inovacije u odnosu na prethodnu godinu. U pripremi je Zakon o inovacijama koji će također pomoći u razvoju.

Kazao je i kako smatra da će Hrvatska krenuti snažno naprijed i kako će u idućem razdoblju rezultati biti bolji.

- Posebno me veseli rast izvoza od 8,3 posto lani u odnosu na 2013. godinu, a među malim i srednjim poduzetnicima od čak 16 posto. Taj sektor je najzdraviji i najviše je koristi izvukao od ulaska Hrvatske u Europsku uniju te u budućnosti od njega možemo očekivati još i više - kazao je Maras.

Idi na 24sata

Komentari 214

  • joca jakarta 18.04.2015.

    maras je garant probao proizvode moga rođe amsterdama čisti ljudi ovo ne provaljivaju

  • detektor lazi 18.04.2015.

    Gordan Maras - dokazana ministarska veličina,čovjek jednostavno ulijeva takvo povjerenje i optimizam u narodu da je ovaj ogromni uspjeh nešto potpuno očekivano.Nakon slijedećih izbora dolaze još veći stručnjaci koji će nam omogućiti rast od 17%-25% godišnje i vraćanje svih dugova.Osim toga ,tada ćemo mi drugima posuđivati novac za velike kamate.Naravno ,radi se o Kari,Šekiju,Biserki,Njonji,Đakiću,Vasi,Matušiću,Bujancu,Kalmeti,Čovjekolikom,Akademiku,i ostalima koje je teško nabrojiti.

  • vox populi 18.04.2015.

    Ne znam samo koju javnost je oduševio,našu nije ,svi koje ja znam kažu da čovjek jednostavno laže,jer kako smo izašli iz krize ako sve opet poskupljuje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare