To je to što me zanima!

Grčić optimističniji od MMF-a: Bit će barem nulta stopa rasta

Računica je vrlo jednostavna i vrlo jasna. Ono što moramo ove godine smanjiti u deficitu odražava se na BDP. Ovo je u domeni realne procjene, rekao je Grčić
Vidi originalni članak

Hrvatsko gospodarstvo će u 2014. godini zabilježiti pad aktivnosti od 0,6 posto, a u sljedećoj godini mogao bi uslijediti blagi opravak uz stopu rasta od 0,4 posto, objavio je MMF. Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić za emisiju 'A sada vlada' na Hrvatskom radiju rekao je kako su u Vladi ipak optimističniji. 

- Računica je vrlo jednostavna i vrlo jasna. Ono što moramo ove godine smanjiti u deficitu odražava se na BDP. Ovo je u domeni realne procjene, mi u Vladi smo malo optimističniji: unatoč rezovima, uštedama i smanjenju deficita mislimo ostvariti barem nultu stopu u ovoj godini - rekao je Grčić. 

Idi na 24sata

Komentari 110

  • DavorMilaković 11.04.2014.

    e glupana zašto si ne isplatite plaču nula kuna pa si kupite novine ako možete kad je vama nula pozitivna

  • MiroTvorac_3 09.04.2014.

    ajmo novinari ako vam nije zabranjeno, priupitajte ovog druga kako je kod njega doktorirao njegov partijski kolega drug doncic djevojackog prezimena hajdas.kazu da je to bilo telefonskom linijom komitet-fakultet.

  • 09.04.2014.

    Nulta stopa samo održava status quo. Omogućuje dizanje novih kredita za potrošnju na "pametne telefone" za ljude kojima taj prefiks nije baš svojstven. Kupovinu bezumno skupog voznog parka u kojima se voze neki čudni "geniji" svih vrsta i profila. Treba nam proglašenje bankrota države, rezanje državnog aparata sjekirom a ne kozmetička zamazavanja stvarnosti i stručna tehnička vlada. Ova je totalna katastrofa. Izjave također.

Komentiraj...
Vidi sve komentare