To je to što me zanima!

Grčić tvrdi: Mjere za agencije proširit ćemo i na ministarstva

Vlada želi smanjiti broj agencija i želi da se na zaposlene u agencijama primjenjuju propisi o plaćama u javnim službama. Ograničila bi se i cijena najma prostora
Vidi originalni članak

Ministarstvo regionalnog razvoja je "deložirano" s Krešimirova trga, sjećate se, jer se MORH htio tamo vratiti. Sve oko ugovaranja novog prostora prepušteno je Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom. Znači ništa Ministarstvo regionalnog razvoja s tim nema, a to što je cijena veća, e to ćemo riješiti kroz pregovore. Povoljno je to da je to trogodišnji ugovor. Dosadašnji ugovori su bili petogodišnji. Za par mjeseci istječe ovaj ugovor i bit će razgovora o tome kao i u svim drugim institucijama. Ova mjera, koja će danas biti na Vladi, je namijenjena za agencije, zavode, i druge državne institucije ali nema nikakvog problema da to proširimo na ministarstva i ostale institucije koje nisu obuhvaćene ovom odlukom, rekao je u četvrtak prije početka Vlade ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić je rekao okupljenim novinarima kako njegovo ministarstvo nema niti jedan prostor čiji najam prelazi 11 eura po kvadratu. 

Podsjetimo, u četvrtak će Vlada na sjednici donijeti “Prijedlog smjernica za uređenje sustava agencija, zavoda, fondova, centara i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima”. Ideja je smanjiti broj agencija te osigurati da se na zaposlene u svim agencijama primjenjuju propisi o plaćama u javnim službama. Također je ideja da se cijena najma prostora za Vladu, njezine agencije i zavode ograniči na najviše 11 eura po kvadratu.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 23.04.2015.

    Grčiću,kad ste došli na vlast,obećali ste izjednačiti plaće u državnoj upravi,lokalnoj samoupravi i javnim poduzećima.Trenutačno službenici u ministarstvima imaju 35-40% manje plaće nego u agencijama i javnim poduzećima o gradskoj upravi...bolje da ne pišem. Moje pitanje glasi: kaj ste čekali 3,5 godine?

  • Vojno Krilo 23.04.2015.

    E, sad da vidimo što je veleum od Grčića smislio.Gledaj ovo, u posljedne 3g. desetak agncija,i podagencija uhljebio,sada ih spaja i time kao dobije osjećaj da ih ima manje. Svaka čast, mora da ima TRI doktorata i jedan magisterij.

  • deda62 23.04.2015.

    mažete oči ljudima ali ni ljudi više nisu glupi.Nećete vi nikada dirati svoje biračko tijelo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare