To je to što me zanima!

Grčić o podjeli na dvije regije: EU nam daje 450 milijuna eura

Novcem se mogu raditi različiti projekti, od velikih projekata u razvoju željezničke infrastrukture, plovnih puteva, luka, zatim sustava za navodnjavanje, rekao je
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić je za Dnevnik Nove TV objasnio kako će podjela Hrvatske na dvije regije, Kontinentalnu i Jadransku, pomoći hrvatskom gospodarstvu.

- U idućoj ćemo godini imati više od 450 milijuna eura strukturnih fondova, a već iduće godine i svake druge godine preko milijun eura iz istih fondova, rekao je Grčić.

Građanima je objasnio i na koji princip imamo pristup besplatnom novcu iz fondova EU-a. Na primjeru 100 eura rekao je da Hrvatska treba osigurati između 15 i 25 eura što znači da nacionalno sufinanciranje iznosi od 15 do 25 eura koje zemlja mora osigurati da bi mogla izvlačiti novac iz pretpristupnih fondova. 

- Tim se novcem mogu raditi različiti projekti, od velikih projekata u razvoju željezničke infrastrukture, plovnih puteva, luka, zatim sustava za navodnjavanje, što je posebno zanimljivo ovih dana u Hrvatskoj, do potpora poduzetnicima i uređenja naših sela. Također novce možemo iskoristiti za zbrinjavanje krutog otpada, pročišćivača voda i sličnih projekata zaštite okoliša, rekao je. 

Spremno je oko 60 posto dokumentacije za izvlačenje novca, a Vladu čeka velik i ozbiljan posao kako bi pripremila i ostatak. Najvažnija je edukacija ljudi bez kojih je sve besmisleno. 

Smatra da su predviđanja o padu gospodarstva u drugom kvartalu točna, ali nada se da će u preostala dva kvartala pozitivna stopa anulirati minuse iz prva dva. 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • dugonosi 30.08.2012.

    Ovi naši političari,zamišljaju EU fondove,kao kravu sa ogromnim vimenom,koju če musti do iznemoglosti.

  • HR1969 30.08.2012.

    Za napisanu istinu, bez uvreda samo argumenti dobiješ opomenu ... "Novinarčići" mogu pisati laži, klevetati insinurati, konstruirati i to se zove sloboda javnog govora...Neka nam ti isti novinari kažu kolko nas košta članstvo u EU te koliko će mo MOŽDA dobiti novaca AKO imomo dobre programe.Ako je to 1:1 čemu nam EU???? sAMO DA SE NAŠI VRLI POLITIKANTI I NJHOVI TRABANTI IMAJU GDJE JAKO DOBRO UHLJEBITI!!!

  • robbie333 29.08.2012.

    EU nas je skrojila,a sada nas za sitnu lovicu samo prekraja.Nema od tih novaca ništaza nas već se ulaže u infrastrukturu da njima bude lakše doći do svojih vikendica na moru koje će kupiti za sitne pare.A mi ćemo biti i već jesmo podstanari u vlastitoj kući.

Komentiraj...
Vidi sve komentare