To je to što me zanima!

Grčka: Imamo novce, Europi u četvrtak vraćamo 460 milijuna

Grčka od EU očekuje isplatu tranše pomoći od 7,2 milijardi eura, a EU i MMF Grčkoj su od 2010. dali ukupno 240 milijardi eura. Traženi oprost duga nisu dobili
Vidi originalni članak

Grčki ministar Janis Varoufakis obećao je da će njegova zemlja 9. travnja isplatiti 460 milijuna eura dospjelog duga MMF-u. 

- Varoufakis i ja razmijenili smo mišljenja o trenutačnim događajima i smatramo da je efikasna suradnja u interesu svih - rekla je čelnica MMF-a Kristin Legard nakon sastanka s grčkim ministrom.

Obećala je i da će MMF pomoći Grčkoj da ostvari rast i smanji nezaposlenost. 

Grčka od EU očekuje isplatu posljednje tranše pomoći od 7,2 milijardi eura, a EU i MMF Grčkoj su od 2010. dali ukupno 240 milijardi eura. 

Kako bi dobila preostali novac, grčka vlada mora do kraja travnja Eurogrupi predstaviti spisak reformi koje namjerava provesti. 

Iako je ljevičarska Syriza, kojoj pripadaju premijer Tsipras i ministar Varoufakis, izbore dobila na temelju obećanja da će od EU tražiti oprost duga i da će odustati od "nametnutih mjera štednje", čini se da se od svog programa i načela sve više udaljavaju. 

Idi na 24sata

Komentari 115

  • Satnik Dušan Jugović 06.04.2015.

    Neka se obrate braći Srbima za pomoć, kao povrat usluge što su imali mise po Solunu u čast pobede srpskog oružja.

  • duka4 06.04.2015.

    tko normalan moze povjerovati da netko samo tako moze odluciti da nece vratit novce koje je posudio. ako nisu htjeli vracat misu trebali uzeti. vrlo jednostavno.

  • štameliboracku 06.04.2015.

    Meni ovaj sa slike nekak čudno mlatara ručicama,ja mislim da je kod njega "tolerancija" na visokom nivou

Komentiraj...
Vidi sve komentare