To je to što me zanima!

Grčka je dobila 'zeleno svjetlo': Stiže im 7,5 mlrd. eura pomoći

Iznos od 4,2 milijarde eura prebacit će se na račune Atene u idućim danima, a 3,3 milijardi eura bit će dostupno u lipnju pod uvjetom da Grčka ispuni preostale uvjete
Vidi originalni članak

Nakon što su inspektori Europske unije (EU) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dali pozitivnu ocjenu o stanju grčkih financija prošlog mjeseca, ministri financija zemalja eurozone u ponedjeljak su u Bruxellesu odobrili novi paket pomoći Grčkoj u iznosu od 7,5 milijardi eura, izvještava novinar agencije Anadolija (AA). 

Prvi dio tranše u iznosu od 4,2 milijarde eura prebacit će se na račune Atene u narednim danima, a ostatak od 3,3 milijardi eura bit će dostupan u lipnju pod uvjetom da Grčka ispuni preostale uvjete. 

Za spas Cipra tri milijarde eura

Europski stabilizacijski mehanizam s ciljem spašavanja južnog Cipra od ekonomskog kolapsa odobrio je, također, dvije milijarde eura pomoći, dok će druga tranša od milijardu eura biti uplaćena u lipnju.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mazaluna 14.05.2013.

    Zašto mi plačamo dugove???Vlado ,pričekajte do ulaska u EU pa prosjačite lovu kao svi ovi.

  • lydliki 14.05.2013.

    sa tim sitnišem misle pomoći grčkoj, svašta....hrvatska je dužna 44 milijarde eura, a grčka negdje oko 300 milijardi. u usporedbi sa tim ciframa 7 milijardi je sitniš. ovo nije pomoć grčkoj već nekoj banci koja će zaraditi ogromne novce.

  • MI-MA 14.05.2013.

    Što je EU učinila dobro za Grčku. Cijelo vrijeme slušamo kako ih spašavaju, a nezaposlenost raste, proizvodnja pada, male plaće i mirovina, sve im je skuplje itd. , što je Grčki narod dobio od tog spašavanja - NIŠTA. A što će sve izgubiti to će mo vidjeti u budućnosti, jer svi ovi dobročinitelji koji tiskaju novčanice i šalju u Grčku imaju svoje planove osvajanja i otimanja dobara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare