To je to što me zanima!

Grčka je usvojila proračun, za Europu malo preoptimističan

Proračun predviđa 2,9 posto rasta i deficit od 0,2 posto, no Europska komisija, Europska središnja banka i MMF smatraju ta predviđanja preoptimističnima
Vidi originalni članak

Grčki parlament u ponedjeljak rano ujutro prihvatio je proračun za 2015. godinu sa 155 glasova 'za' i 34 'protiv', prenosi channelnewsasia.com.

Proračun predviđa 2,9 posto rasta i deficit od 0,2 posto, no Europska komisija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond smatraju ta predviđanja preoptimističnima. Oni pak smatraju da će deficit Grčke biti bliže 3 posto te su upozorili protiv predloženih smanjenja poreza kada Atena bude morala naći dodatnih 3 milijarde eura prihoda samo da bi zadovoljila svoje financijske ciljeve.

Inače, glasovanje o proračunu dogodilo se nakon što je Atena u nedjelju zbrajala štetu nakon noći prosvjeda koji su, na šestu godišnjicu policijskog ubojstva tinejdžera, prerasli u nasilje. Uhićeno je gotovo 300 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • šaptač glistama 08.12.2014.

    Grci optimisticniji nego nasi vladajuci...Ajd oni bar odjedanput kazu,a nasi iz mjeseca u mjesec govore porast BDP-a,pa se (nas)svaki put razocara......

Komentiraj...
Vidi sve komentare