To je to što me zanima!

Grčka najavila: 'Legalizirat ćemo istospolne brakove!'

Micotakisova vlada u nadolazećim mjesecima planira predložiti zakon koji će legalizirati istospolne građanske brakove
Vidi originalni članak

Grčki premijer Kiriakos Micotakis najavio je u srijedu da će se Grčka uskoro pridružiti zemljama Europske unije koje istospolnim parovima omogućuju sklapanje braka.

Micotakis je to izjavio u intervjuu za televizijsku kuću ERT, rekavši da njegova vlada u nadolazećim mjesecima planira predložiti zakon koji će legalizirati istospolne građanske brakove.

'VAŽAN TRENUTAK' U Estoniji se istospolni parovi od Nove godine mogu vjenčati: 'Konačno smo jednaki'

Ne očekuje se da će promjena biti revolucionarna, pojasnio je Micotakis, jer to je nešto što već postoji u većini zemalja EU-a.

Diskriminaciji na području braka na temelju spolne orijentacije mora doći kraj, rekao je. Homoseksualni parovi trebaju imati ista prava i obveze kao i heteroseksualni parovi, dodao je.

'KRŠĆANI SU OTVORENI ZA PROMJENE' Papa Franjo nakon povijesne odluke o blagoslovu za LGBT+ parove napao konzervativce

- Ne želim da ovo pitanje podijeli grčko društvo, poštujem one koji imaju drugačije mišljenje ili stajalište Crkve - rekao je.

Promatrači očekuju da će ova objava izazvati raspravu u društvu i izazvati kritike od strane utjecajne pravoslavne crkve u zemlji.

Pravoslavlje je sadržano u grčkom ustavu kao dominantna religija, ali crkva ne može zakonski utjecati na rad parlamenta i vlade.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Vjevegrica 11.01.2024.

    pa u grčkoj je to od davnina normalno

  • Let's Go Brendon 11.01.2024.

    Meni ne smeta što se žene jer mi ne pada na pamet da se ženim dok se ne poprave brakorazvodne parnice: žena može biti najveće smeće koje postoji a sve jedno će bolje proći od muža prilikom razvoda? 🤔

  • Antimor 11.01.2024.

    Sad će vam se vratiti BBB-ovci. Ovog puta s namjerom širenja ljubavi a ne nasilja. Vjenčanice se već razgledaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare