To je to što me zanima!

Grčka: Premijer ostaje, vlada danas usvajaja mjere štednje

Vlada bi trebala usvojiti paket strogih mjera kao što su rezanje javne potrošnje, povećanje poreza i plan privatizacije državnih poduzeća. Građani se bune
Vidi originalni članak

Grčkom premijeru i njegovoj vladi Georgeu Papandreu u utorak je parlament izglasao povjerenje, javlja BBC. Toj zemlji, podsjetimo, prijeti bankrot, a nezadovoljni građani danima prosvjeduju ispred parlamenta jer se bune protiv predloženih mjera štednje. Nakon što je premijer dobio povjerenje njegova bi vlada u srijedu trebala usvojiti paket strogih mjera štednje kao što su oštro rezanje javne potrošnje, povećanje poreza i plan privatizacije državnih poduzeća. Parlament bi te mjere trebao izglasati 28. lipnja.

Ministri financija eurozone su, podsjetimo, u ponedjeljak odgodili odluku kako će Grčkoj dati 12 milijardi eura zajma sve dok parlament te zemlje ne usvoji spomenute mjere.  

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Superteška 23.06.2011.

    Kakva komedija u EU. Nakon Grčke dolazi Španjolska i Portugal a Irska je također pod pritiskom pucanja. Kada istodobno dođe do kraha u dvije ili tri države gotovo je s EU.

  • timica2 22.06.2011.

    Bojim se da ne prepišu od nas kako se privatiziraju društvena poduzeća,jer mi smo u tome "genijalci".

  • SmackThat 22.06.2011.

    Ovakav debakl nas isto čeka, što znači HEP ide u privatizaciju, Hrvatske vode, šume,... sve što je državno i vrijedi preuzet će stranci, jer mi nemamo nikakve šanse da vratimo svoje dugove, a kad uđemo u EU oni će samo narast, jer će nas namjerno nafilovat sa što više "povoljnih" kreditima iz EU fondova, dok ne dođe do sloma gospodarstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare