To je to što me zanima!

Grčki ministar financija tvrdi: Ovo što nam rade je terorizam

Grci će u nedjelju na referendumu odlučivati o tome jesu li 'za' ili 'protiv' mjera štednje i uvjeta kreditora. Zadnje dane prije referenduma proveli su prosvjedujući
Vidi originalni članak

Prisutnost Grčke u EU nije na kocki. U nedjelju na referendumu ne odlučujemo samo o tome hoćemo li ostati u Europi, nego hoćemo li dostojanstveno u njoj živjeti, rekao je premijer Alexis Tsipras u obraćanju Grcima.

Zadnje dane prije referenduma proveli su prosvjedujući. Na atenskom Trgu Syntagma ispred parlamenta okupili su se oni koji ne pristaju na mjere štednje koje su predložili vjerovnici, EU i MMF. Ispred mramornog stadiona pristaše ‘‘da’’ uzvikivali su slogane za Europu. Rezultati anketa su i dan prije referenduma koji bi mogao odlučiti o sudbini Grčke, bili prilično ujednačeni. Čelnike EU ne štedi ni ministar financija Yanis Varoufakis, koji je, kao i Tsipras, najavio ostavku ako se narod odluči za europske mjere štednje.

- Zašto su nas natjerali da zatvorimo banke. Da izazovu strah kod ljudi. A širenje straha jest terorizam - kaže. Ako pobijedi “ne”, Tsipras će otputovati u Bruxelles i postići bolji sporazum s europskim vjerovnicima, a grčke će se banke opet otvoriti, ustvrdio je Varoufakis. Na pitanje zašto smatra da će se sporazum postići i ako Grci glasaju protiv reformi, odgovorio je da bi neuspjeh pregovora bio preskup za obje strane.

Grčka vlada: MMF potvrdio da je grčki dug neodrživ

Dokument Međunarodnog monetarnog fonda koji je u četvrtak u Washingtonu objavljen pokazao je da grčke javne financije neće biti održive bez velikog smanjenja duga, možda i tako da europski partneri otpišu dugove za koje jamče porezni obveznici. U dokumentu piše da će Grčkoj u iduće tri godine trebati najmanje 50 milijarda eura dodatne pomoći da bi opstala. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Galeb i ja 05.07.2015.

    A sto ste vi do sada radili to je diktatura !!!!

  • centarfor 05.07.2015.

    Uzmeš kredit, ne želiš ga niti možeš vratiti i onda one koji traže svoj novac natrag - nazoveš teroristima.

  • SvPetar_1 05.07.2015.

    Dugovi i krediti se moraju vračati. Hahahahaha. Ako posudiš susjedu šalicu šećera, zar očekuješ da ti vrati bačvu ? Nemojmo pisati nepromišljene bezvezarije. Nemojmo biti naivni, jedna stvar je lihvarenje, a druga stvar je posuđivanje. Dok ti svojim prilagodbama (pristupne EU prilagodbe) osiguraš da u zemlji zacvate kriminal, da na vlast dođu lopovi, varalice, uhljebi i direkt u ruke tim ljudima daš novac, "posuđuješ na ime države" , onda si osigurao da tu zemlju držiš u šaci. Sve njene građane i sva njena prirodna bogatstva. To se zove prikriveno uvođenje "demokracije". Ono očito uvođenje "demokracije" je kad dođu Ameri s oružjem, i u ime "borbe protiv terorizma" oružjem osiguraju uspon lopova, varalica i uhljeba, koji potom u njihovo ime, rade isto što i ovi naši koji su došli na vlast, prikrivenom akcijom. To je istina o kreditima koja je i hrvatska zbilja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare